Ange ditt sökord

Annons:

Kan en cysta framkalla agressivitet?

Min syster har varit deprimerad sedan många år tillbaks. Hon kan även vara väldigt aggressiv. Hon fick diagnosen bordeline för ett tag sedan. Nu har man hittat en cysta i huvudet på henne som trycker mot mellanhjärnan. Min fråga är om hennes aggresivitet m.m. egentligen beror på cystan? Kan man operera bort den? Kvinna, 60 år

Rent principiellt så kan en cysta eller annan sjuklig process i hjärnan framkalla i stort sett vilket eller vilka symtom som helst beroende på var i hjärnan förändringen sitter. Huruvida cystan som upptäckts hos din syster skulle kunna framkalla symtom eller inte är omöjligt för mig att säga utan att veta mer om tidsförlopp, symtom och hjärnförändring. Den frågan, liksom frågan om cystan kan opereras måste ställas till neurokirurgen som bedömt din syster.

Annons:

Publicerad: 12 december, 2011

Fler frågor

Rörelseapparaten

Ingefära mot artros

Hej, Jag river ingefära till min knäckebrödsmacka, en på morgon och en på kvällen, detta för att förhindra artros i knän. Jag går 45 min varje dag. Finner att detta är bra. Finns det några studier angående ingefära? Är det andra områden ingefära är bra för?

Luftvägarna & Allergi

Farligt att andas in damm från pellets?

Vi bor i ett hus där det eldas med träpellets och pellets fylls på precis under vår lägenhet och det dammar väldigt mycket varje gång och vi får in det i lägenheten fastän alla fönster och dörrar är stängda. Vi upplever det som ett stoft alternativt väldigt fint damm och jag undrar hur farligt det är att andas in detta? Min sambo har astma och börjar hosta extra mycket varje gång det fylls på.

Mannens hälsa

Udda uppsättning kromosomer

Idag fick jag reda på att jag har en udda uppsättning kromosomer. I ett blodprov som togs och man testade 26 celler fann de att jag har 16 st XXY-kromosomer och 10 st XX-kromosomer. Alltså inga vanliga XY. Min läkare hade inga svar eftersom hon inte sett detta förut. Vad är det egentligen jag har för diagnos?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Vad vill du göra?

Välkommen till Doktorn!