Ange ditt sökord

Annons:

Kan en cysta framkalla agressivitet?

Min syster har varit deprimerad sedan många år tillbaks. Hon kan även vara väldigt aggressiv. Hon fick diagnosen bordeline för ett tag sedan. Nu har man hittat en cysta i huvudet på henne som trycker mot mellanhjärnan. Min fråga är om hennes aggresivitet m.m. egentligen beror på cystan? Kan man operera bort den? Kvinna, 60 år

Rent principiellt så kan en cysta eller annan sjuklig process i hjärnan framkalla i stort sett vilket eller vilka symtom som helst beroende på var i hjärnan förändringen sitter. Huruvida cystan som upptäckts hos din syster skulle kunna framkalla symtom eller inte är omöjligt för mig att säga utan att veta mer om tidsförlopp, symtom och hjärnförändring. Den frågan, liksom frågan om cystan kan opereras måste ställas till neurokirurgen som bedömt din syster.

Annons:

Publicerad: 12 december, 2011

Fler frågor

Hjärnan & Nerver

Har jag huvudvärk eller migrän?

Jag lider ofta av huvudvärk och jag börjar misstänka att det även ibland handlar om migrän. Det hjälper inte att ta paracetamol som jag annars alltid brukar göra. Hur vet jag om det är huvudvärk eller migrän jag har, och hur kan jag mest effektivt lindra det? Finns det något receptfritt?

Ögon & Öron

Tips vid mycket öronvax

Jag är lite kluven när det kommer till det här med att topsa öronen. Man har ju hört det ena och det andra om hur farligt det är att stoppa in bomullstoppar i hörselgången, men jag har så mycket vax och var för inte så länge sedan inne på vårdcentralen för att spola bort en vaxpropp. Har du några tips på vad jag kan använda för att förebygga uppkomsten av vaxpropp.

Kvinnans hälsa

Östrogen till äldre kvinnor

Varför rekommenderar inte läkare att man ska äta östrogen när man är ca 70 år? Vad gör man när man har extrema svettningar? Jag har ätit östrogen mellan 50- och 60-årsåldern.

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons:

Vi skänker 2 kr till Cancerfonden för varje ny prenumerant!

Gratis nyhetsbrev – få senaste hälsonyheterna från DOKTORN.com direkt i din inkorg.