Ange ditt sökord

Annons:

Kan det vara en underhudsfinne?

Hej
Min pojkvän har vad jag tror är en fettknöl eller underhudsfinne på ryggen. I början var den liten och hård men började efter ett tag att växa uppåt inte ut mot sidorna. Precis som att det var något som samlades där under.

Efter ett tag började det också se ut som att det var ett pytte litet hål i fettknölen/finnen. Började då trycka på fettknölen/finnen och det kom ut en vit/gulaktig sörja som var fast och inte rinnande. Efter att ha tryckt ut de mesta av gegget. Så syntes det knappt att han hade kvar fettknölen/finnen.

Nu har den börjat växa igen och trycker man på den så kommer det ut samma sörja som jag beskrev innan. Är det här något jag (vi) borde oroa oss för och ska vi kolla upp det hos t.e.x vårdcentralen?

Kan det vara en underhudsfinne? Men då borde ju vätskan som kommer ut vara rinnande och inte fast? Eller är det en fettknöl eller något annat?

Fettknölen/finnen är vit och hård , den gör inte ont.

MVH Orolig flickvän (24år)

Detta är en tilltäppt och uppsvullen talgkörtel. Fortsätter den att envisas får man skära ut den. Men farlig är den inte.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Liknande frågor

Hud & Hår

Kan jag göra något mot fett hår?

Jag är 26 år och har under de senaste månaderna fått väldigt fett hår, även fast jag tvättar det regelbundet och försöker ha bra schampo osv. Nu när vi rör oss mot kallare dagar och man har mössa ofta vill jag verkligen få bukt på detta. Finns det något kosttillskott eller vitaminer jag kan ta för att mitt hår ska bli mindre fett?

Hud & Hår

Frågor om rosacea

Hej. Har lite funderingar över min rosacea. Tar Prednisolon 7,5 mg dagligen för min RA ca 2 år. Har det någon påverkan på min rosacea? Tycker den har blivit sämre de sista månaderna, med mera klåda och sveda. Har också fått sveda på läpparna. Kan man få det av rosacea?

Djurens hälsa

Loppor av hunden?

Hej! Jag har en fråga om kliande utslag. Allt började med att min hund fick loppor och bett på kroppen. Betten blev till rödlila ärr på huden.

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Vad vill du göra?

Välkommen till Doktorn!