Ange ditt sökord

Annons:

Kan det vara en underhudsfinne?

Hej
Min pojkvän har vad jag tror är en fettknöl eller underhudsfinne på ryggen. I början var den liten och hård men började efter ett tag att växa uppåt inte ut mot sidorna. Precis som att det var något som samlades där under.

Efter ett tag började det också se ut som att det var ett pytte litet hål i fettknölen/finnen. Började då trycka på fettknölen/finnen och det kom ut en vit/gulaktig sörja som var fast och inte rinnande. Efter att ha tryckt ut de mesta av gegget. Så syntes det knappt att han hade kvar fettknölen/finnen.

Nu har den börjat växa igen och trycker man på den så kommer det ut samma sörja som jag beskrev innan. Är det här något jag (vi) borde oroa oss för och ska vi kolla upp det hos t.e.x vårdcentralen?

Kan det vara en underhudsfinne? Men då borde ju vätskan som kommer ut vara rinnande och inte fast? Eller är det en fettknöl eller något annat?

Fettknölen/finnen är vit och hård , den gör inte ont.

MVH Orolig flickvän (24år)

Detta är en tilltäppt och uppsvullen talgkörtel. Fortsätter den att envisas får man skära ut den. Men farlig är den inte.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Liknande frågor

Hud & Hår

Hur länge ska jag använda solkräm?

Jag är vanligtvis duktig på att smörja in mig med solkräm under sommarmånaderna juni och juli. Så fort jag kommer tillbaka från utomlandssemestern i slutet av sommaren brukar jag dock strunta i att smörja in mig, då det inte känns som att solen tar något. På senaste tiden har jag dock blivit väldigt medveten om min hy och att undvika att få rynkor, därför undrar jag hur länge man bör smörja in sig med solkräm? Jag tycker det känns så klibbigt att ha solkräm under smink när jag går tillbaka till kontoret i augusti.

Hud & Hår

Hur tar jag hand om hud och hår på sommaren?

Jag älskar att bada och att vara i solen på sommaren, däremot blir jag alltid så otroligt torr under denna årstid. Jag får torr hy och torrt hår, vilket inte gör allting lika härligt tyvärr. Hur kan jag återfukta min hud och mitt hår på bästa sätt för att slippa bli snustorr överallt så fort jag har tagit ett dopp i havet?

Hud & Hår

Vad kan jag göra när myggmedel inte hjälper?

Med sommaren kommer myggor och enligt mig är myggor djävulens påfund! Jag får stora svullnader och betten kliar så mycket att jag bara inte kan låta bli att klia. Jag vill såklart inte ha ärr men inga av de myggmedel eller salvor som jag testat hittills har hjälpt mot att hålla myggorna borta eller att minska klådan. Vad kan jag göra?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: