Ange ditt sökord

Annons:

Kan det vara en underhudsfinne?

Hej
Min pojkvän har vad jag tror är en fettknöl eller underhudsfinne på ryggen. I början var den liten och hård men började efter ett tag att växa uppåt inte ut mot sidorna. Precis som att det var något som samlades där under.

Efter ett tag började det också se ut som att det var ett pytte litet hål i fettknölen/finnen. Började då trycka på fettknölen/finnen och det kom ut en vit/gulaktig sörja som var fast och inte rinnande. Efter att ha tryckt ut de mesta av gegget. Så syntes det knappt att han hade kvar fettknölen/finnen.

Nu har den börjat växa igen och trycker man på den så kommer det ut samma sörja som jag beskrev innan. Är det här något jag (vi) borde oroa oss för och ska vi kolla upp det hos t.e.x vårdcentralen?

Kan det vara en underhudsfinne? Men då borde ju vätskan som kommer ut vara rinnande och inte fast? Eller är det en fettknöl eller något annat?

Fettknölen/finnen är vit och hård , den gör inte ont.

MVH Orolig flickvän (24år)

Detta är en tilltäppt och uppsvullen talgkörtel. Fortsätter den att envisas får man skära ut den. Men farlig är den inte.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Liknande frågor

Hud & Hår

Ansiktskräm mot torr hud

Jag är en 22 årig tjej som efter många års besvär äntligen blivit av med min eländiga acne. Jag har så långt som jag kan minnas varit på jakt efter rätt hudvårdsprodukter och hittade tillslut en ansiktstvätt som funkar utmärkt för just rengöring. Problemet är bara att jag blir så torr, och därför söker jag nu en ansiktskräm. Vill helst inte använda mig utav feta ansiktskrämer, har du tips på någon tunn men återfuktande ansiktskräm?

Hud & Hår

Produkter för torr hårbotten

Nu börjar kylan närma sig vilket för mig innebär torr hårbotten. I och med att jag tidigare haft komplikationer med hyn så är jag varsam med att använda mig utav allergivänliga hårprodukter. Produkterna har funkat bra, men jag behöver tips på återfuktande produkter för hårvård som specifikt lindrar detta besvär.

Hud & Hår

Varfyllt sår

Hej, Jag har ett litet sår (ca 3-4 mm diameter) som sitter långt bak i ljumsken (i princip utanför yttre blygdläppen, men fortfarande i ljumsken) som inte vill läka. Jag har haft det i cirka 6 månader. Av och till läker det ihop, men sedan så blir det en liten varfyllnad och den spricker och så börjar det om igen. Runtomkring sårhålan är det ganska förhårdnat under huden. Jag är säker på att det inte är någon sexuellt överförbar sjukdom! Några tips? Ska jag söka vård, antibiotika?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons:

Vi skänker 2 kr till Cancerfonden för varje ny prenumerant!

Gratis nyhetsbrev – få senaste hälsonyheterna från DOKTORN.com direkt i din inkorg.