Ange ditt sökord

Annons:

Kan barn utveckla eksem på grund av oroliga föräldrar?

Kan ett barns atopiska anlag bryta ut till atopiskt eksem om man har en orolig förälder? Eller är det så att det inte bryter ut pga. detta utan att det kan förvärras under stressade perioder?

Kan näringsbrist bryta ut atopiskt eksem? (Ex. c-vitaminbrist.) Om ett barn inte får mellanmål eller om man slutar med välling?

Tack.

Hej!
Stress har stor betydelse för de flesta hudsjukdomar. Atopiskt eksem kan bryta ut och försämras under perioder av stress. Detta ser vi särskilt ofta hos ungdomar, tex i samband med tentor i studenttider, kombinerat med dålig sömn mm. Däremot så börjar atopiskt eksem hos småbarn ofta väldigt lika, och helt utan att man kan se någon stress som orsak. Alla föräldrar är ju oroliga ibland, men om du har anledning att fundera över om du själv är extra orolig så att det kan störa ditt barn, bör du diskutera det med BVC. C-vitaminbrist är inte beskrivet som utlösande faktor vid atopiskt eksem, men du bör ta upp dina näringsfrågor med BVC så att du kan känna dig lugn att du ger ditt barn vad han/hon behöver!
FN

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 26 februari, 2004

Liknande frågor

Hud & Hår

Hur länge ska jag använda solkräm?

Jag är vanligtvis duktig på att smörja in mig med solkräm under sommarmånaderna juni och juli. Så fort jag kommer tillbaka från utomlandssemestern i slutet av sommaren brukar jag dock strunta i att smörja in mig, då det inte känns som att solen tar något. På senaste tiden har jag dock blivit väldigt medveten om min hy och att undvika att få rynkor, därför undrar jag hur länge man bör smörja in sig med solkräm? Jag tycker det känns så klibbigt att ha solkräm under smink när jag går tillbaka till kontoret i augusti.

Hud & Hår

Hur tar jag hand om hud och hår på sommaren?

Jag älskar att bada och att vara i solen på sommaren, däremot blir jag alltid så otroligt torr under denna årstid. Jag får torr hy och torrt hår, vilket inte gör allting lika härligt tyvärr. Hur kan jag återfukta min hud och mitt hår på bästa sätt för att slippa bli snustorr överallt så fort jag har tagit ett dopp i havet?

Hud & Hår

Vad kan jag göra när myggmedel inte hjälper?

Med sommaren kommer myggor och enligt mig är myggor djävulens påfund! Jag får stora svullnader och betten kliar så mycket att jag bara inte kan låta bli att klia. Jag vill såklart inte ha ärr men inga av de myggmedel eller salvor som jag testat hittills har hjälpt mot att hålla myggorna borta eller att minska klådan. Vad kan jag göra?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: