Ange ditt sökord

Annons:

Kan barn utveckla eksem på grund av oroliga föräldrar?

Kan ett barns atopiska anlag bryta ut till atopiskt eksem om man har en orolig förälder? Eller är det så att det inte bryter ut pga. detta utan att det kan förvärras under stressade perioder?

Kan näringsbrist bryta ut atopiskt eksem? (Ex. c-vitaminbrist.) Om ett barn inte får mellanmål eller om man slutar med välling?

Tack.

Hej!
Stress har stor betydelse för de flesta hudsjukdomar. Atopiskt eksem kan bryta ut och försämras under perioder av stress. Detta ser vi särskilt ofta hos ungdomar, tex i samband med tentor i studenttider, kombinerat med dålig sömn mm. Däremot så börjar atopiskt eksem hos småbarn ofta väldigt lika, och helt utan att man kan se någon stress som orsak. Alla föräldrar är ju oroliga ibland, men om du har anledning att fundera över om du själv är extra orolig så att det kan störa ditt barn, bör du diskutera det med BVC. C-vitaminbrist är inte beskrivet som utlösande faktor vid atopiskt eksem, men du bör ta upp dina näringsfrågor med BVC så att du kan känna dig lugn att du ger ditt barn vad han/hon behöver!
FN

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 26 februari, 2004

Liknande frågor

Hud & Hår

Kan jag göra något mot fett hår?

Jag är 26 år och har under de senaste månaderna fått väldigt fett hår, även fast jag tvättar det regelbundet och försöker ha bra schampo osv. Nu när vi rör oss mot kallare dagar och man har mössa ofta vill jag verkligen få bukt på detta. Finns det något kosttillskott eller vitaminer jag kan ta för att mitt hår ska bli mindre fett?

Hud & Hår

Frågor om rosacea

Hej. Har lite funderingar över min rosacea. Tar Prednisolon 7,5 mg dagligen för min RA ca 2 år. Har det någon påverkan på min rosacea? Tycker den har blivit sämre de sista månaderna, med mera klåda och sveda. Har också fått sveda på läpparna. Kan man få det av rosacea?

Djurens hälsa

Loppor av hunden?

Hej! Jag har en fråga om kliande utslag. Allt började med att min hund fick loppor och bett på kroppen. Betten blev till rödlila ärr på huden.

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Vad vill du göra?

Välkommen till Doktorn!