Ange ditt sökord

Annons:

Kal fläck i hårbotten

Jag har sedan c:a 2-3 år tillbaka en kal fläck i hårbotten. Enligt min frisör är det inte alopecia (skulle då vara helt rund). Fläcken är lite oval, c:a 1×1,5 cm och hudfärgad. Sommartid blir den solbränd. Det finns inte någon tendens till hårväxt där, utan helt kalt. Huden känns alldeles slät. Problemet är att den sitter mitt uppe på skallen, där håret gärna delar sig. Nu har jag börjat undvika att ha folk ståendes bakom mig när jag själv sitter. Försöker få håret att dölja fläcken, men oftast så delar det sig just där och fläcken kommer fram. Läste i någon tidning om en tjej som hade en hårlös fläck i hårbotten sedan barndomen, och det var någon form av “vårta” eller liknande som hon fick bortopererad för det kunde bli cancer i den. Det var en bild med och hennes fläck såg ut som min. Är det något sådant jag också har, eller vad kan det vara? Ska jag i så fall operera bort den?

Hej!
Det går tyvärr inte att svara på frågan utan att se din hårlösa fläck och kanske också ta hudprov för mikroskopisk undersökning.
Du behöver söka upp en hudklinik, oftast behövs remiss från husläkaren.
FN

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Uppdaterad: 18 oktober, 2003 Publicerad: 18 oktober, 2003

Liknande frågor

Hud & Hår

Hur länge ska jag använda solkräm?

Jag är vanligtvis duktig på att smörja in mig med solkräm under sommarmånaderna juni och juli. Så fort jag kommer tillbaka från utomlandssemestern i slutet av sommaren brukar jag dock strunta i att smörja in mig, då det inte känns som att solen tar något. På senaste tiden har jag dock blivit väldigt medveten om min hy och att undvika att få rynkor, därför undrar jag hur länge man bör smörja in sig med solkräm? Jag tycker det känns så klibbigt att ha solkräm under smink när jag går tillbaka till kontoret i augusti.

Hud & Hår

Hur tar jag hand om hud och hår på sommaren?

Jag älskar att bada och att vara i solen på sommaren, däremot blir jag alltid så otroligt torr under denna årstid. Jag får torr hy och torrt hår, vilket inte gör allting lika härligt tyvärr. Hur kan jag återfukta min hud och mitt hår på bästa sätt för att slippa bli snustorr överallt så fort jag har tagit ett dopp i havet?

Hud & Hår

Vad kan jag göra när myggmedel inte hjälper?

Med sommaren kommer myggor och enligt mig är myggor djävulens påfund! Jag får stora svullnader och betten kliar så mycket att jag bara inte kan låta bli att klia. Jag vill såklart inte ha ärr men inga av de myggmedel eller salvor som jag testat hittills har hjälpt mot att hålla myggorna borta eller att minska klådan. Vad kan jag göra?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Glöm inte att bekräfta din prenumeration i din inkorg. Den kan ha hamnat i din skräppost.

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Genom åren har experterna besvarat över 8 000 frågor, så chansen är stor att du hittar redan besvarade frågor inom det du undrar över.

Välkommen till Doktorn!

Annons: