Ange ditt sökord

Annons:

Känslig hy, lätt för att bli torr

Jag har problem med min hy i ansiktet. Jag har känslig hy och lätt för att bli torr. Men på näsan och lite upp i pannan har jag ett hårdare lager och om man krubbar på det så fnasar det sig. Jag har provat att använda mjukgörande salva men det verkar inte hjälpa huden tar inte upp det utan då blir jag bara glansig. Om jag badar/duschar varmt så kan jag skrubba bort det men efter 3-5 dagar så har det kommit tillbaks. Har haft detta problem i 2 år säkert. vad skall jag göra?

Jag har tyvärr inget annat att föreslå än att försöka pröva dig fram till någon mjukgörande kräm som passar just dig. På apoteket finns en mängd små provtuber så att man verkligen kan pröva ut något som passar. Jag har patienter som tycker att serien Vichy som finns på apotek har god effekt. Galactobase och Locobase Repair är två andra bra mjukgörare.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 29 april, 2004

Liknande frågor

Hud & Hår

Kan jag göra något mot fett hår?

Jag är 26 år och har under de senaste månaderna fått väldigt fett hår, även fast jag tvättar det regelbundet och försöker ha bra schampo osv. Nu när vi rör oss mot kallare dagar och man har mössa ofta vill jag verkligen få bukt på detta. Finns det något kosttillskott eller vitaminer jag kan ta för att mitt hår ska bli mindre fett?

Hud & Hår

Frågor om rosacea

Hej. Har lite funderingar över min rosacea. Tar Prednisolon 7,5 mg dagligen för min RA ca 2 år. Har det någon påverkan på min rosacea? Tycker den har blivit sämre de sista månaderna, med mera klåda och sveda. Har också fått sveda på läpparna. Kan man få det av rosacea?

Djurens hälsa

Loppor av hunden?

Hej! Jag har en fråga om kliande utslag. Allt började med att min hund fick loppor och bett på kroppen. Betten blev till rödlila ärr på huden.

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Vad vill du göra?

Välkommen till Doktorn!