Ange ditt sökord

Annons:

Känslig förhud

Hejsan jag är en kille på 19 år. Så fort jag har sex eller onanerar så spricker min förhud, jag har varit hos ungdomsmottagningen och dom gav mig en svamp salva som hjälpte just då. Men sen nån månad efter så kom det tillbaka. Borde jag göra en omskärelse eller finns det andra alternativ? Dom på ungdomsmottagningen säger bara att jag ska sluta duscha och använda tvål, fast jag inte gör det. Peter,19

Det du beskriver låter inte som som svampinfektion. Det finns en sjuka som förkortas LSA som kan ge förträngning av förhuden. Ibland är det bara så att de upprepade sprickbildningarna ger en ökande stramhet. Hur just ditt problem skall angripas beror på grundorsaken och den kan bara fastställas vid en undersökning. Om du har LSA (kallas också BXO – båda bokstavskombinationerna är förkortningar på sjukans konstiga namn, den heter inget på svenska) kan det ibland åtgärdas med kortisonsalva, dock en mycket starkare än den receptfria.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Liknande frågor

Hjärta & Kärl

Läkemedel mot högt blodtryck

Har hört att det finns läkemedel mot högt blodtryck som inte påverkar mannens potens. Stämmer det? /Gunilla, 62

Kvinnans hälsa

Får pojkar och flickor samma vaccin mot HPV?

Är det olika HPV-vacciner för flickorna och pojkarna? Det står att pojkarna får skydd mot kondylom, får flickorna det också?

Hud & Hår

Röda kliande utslag på penis och pung – vad beror det på?

Hej! Min pojkvän sedan ett år tillbaka har fått problem med utslag på sin penis. Det är röda utslag som kliar och fjällar. Även pungen är påverkad, den bränner och gör ont och är röd, även små sår/sprickor uppkommer, både på pungen och penis. Detta blir värre efter sex. Han har sedan tidigare seborroiskt eksem med utslag bakom öronen, bröstet, kring näsa, ögonbryn, huvud etc. Vi har varit inne på att även hans nedre regioner är påverkade av hans eksem, problem pga friktion/fukt (sex) eller svamp. Vi har provat smörja med både kortisonbaserad salva, ”blöjsalva” samt svampmedel. Blöjsalvan fungerar bäst. Vad kan detta vara?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Glöm inte att bekräfta din prenumeration i din inkorg. Den kan ha hamnat i din skräppost.

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Genom åren har experterna besvarat över 8 000 frågor, så chansen är stor att du hittar redan besvarade frågor inom det du undrar över.

Välkommen till Doktorn!

Annons: