Ange ditt sökord

Annons:

Känslig förhud

Hejsan jag är en kille på 19 år. Så fort jag har sex eller onanerar så spricker min förhud, jag har varit hos ungdomsmottagningen och dom gav mig en svamp salva som hjälpte just då. Men sen nån månad efter så kom det tillbaka. Borde jag göra en omskärelse eller finns det andra alternativ? Dom på ungdomsmottagningen säger bara att jag ska sluta duscha och använda tvål, fast jag inte gör det. Peter,19

Det du beskriver låter inte som som svampinfektion. Det finns en sjuka som förkortas LSA som kan ge förträngning av förhuden. Ibland är det bara så att de upprepade sprickbildningarna ger en ökande stramhet. Hur just ditt problem skall angripas beror på grundorsaken och den kan bara fastställas vid en undersökning. Om du har LSA (kallas också BXO - båda bokstavskombinationerna är förkortningar på sjukans konstiga namn, den heter inget på svenska) kan det ibland åtgärdas med kortisonsalva, dock en mycket starkare än den receptfria.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Liknande frågor

Mannens hälsa

Udda uppsättning kromosomer

Idag fick jag reda på att jag har en udda uppsättning kromosomer. I ett blodprov som togs och man testade 26 celler fann de att jag har 16 st XXY-kromosomer och 10 st XX-kromosomer. Alltså inga vanliga XY. Min läkare hade inga svar eftersom hon inte sett detta förut. Vad är det egentligen jag har för diagnos?

Mannens hälsa

PSA-värde

Hej jag är en man på 61 år. Hur allvarligt skall jag tolka ett PSA på 3,5? Jag har även problem med urinblåsan sedan 12 år, intercitel citet, men detta har väl inget samband med mitt höga PSA? Mvh, Bo

Hjärta & Kärl

Läkemedel mot högt blodtryck

Har hört att det finns läkemedel mot högt blodtryck som inte påverkar mannens potens. Stämmer det? /Gunilla, 62

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons:

Vi skänker 2 kr till Cancerfonden för varje ny prenumerant!

Gratis nyhetsbrev – få senaste hälsonyheterna från DOKTORN.com direkt i din inkorg.