Ange ditt sökord

Annons:

Känner mig deprimerad när jag slutat röka

Jag har nu varit rökfri i 3 veckor. Tar endast 1-2 nikotintuggumin om dagen. känner mej ledsen tom och deprimerad. Har tappat lusten för allt. känner mej totalt orkeslös och misslyckad. Jag är dock inte sugen på att röka. men jag känner mej alldeles tom ändå. Vad länge kan man räkna med att må psysiskt dåligt vid ett rökstopp..Tacksam för svar…
Kvinna 27 år

Att sluta röka innebär inte att du “bara” gör dig av med ett mycket starkt kemiskt beroende av nikotin. Du har också sagt upp bekantskapen med en mångårig ”vän” som du kunnat plocka fram i stunder av såväl glädje som sorg. Du håller på att ta dig ur ett långt kemiskt och känslomässigt/vanemässigt beroende som i ditt fall yttrar sig i form av att du mår psykiskt dåligt. Detta kommer att gå över men ingen kan säga när.

Mvh

Per Åke Lagerbäck

Annons:

Den här frågan handlar om:

Liknande frågor

Rökavvänjning

Behöver hjälp med att sluta röka

Jag har en fråga om rökning. Jag kan  ibland vara utan cigaretter, men faller tillbaka i rökningen igen. Mina uppehåll har varit allt från 5 till 40 dagar . Rökt i 15 år, började röka när jag var ca 50år. Finns det något läkemedel som kan hjälpa den första tiden?

Rökavvänjning

Metallsmak i munnen efter rökstopp

Jag slutade att röka för 2 ½ månad sedan. Jag har rökt i ca 42 år, de sista 10 åren ca 5 cigg/dag. Cirka tre veckor efter rökstoppet fick jag svår metallsmak i munnen och hostan smakade järn. Jag har även sår och blåsor i munnen. Jag har odlat prov från mun och svalg, men de visade inte på virus eller svamp. Kanterna på tungan och svalget är gulaktigt. Jag har gjort spirometri och jag har varken astma eller KOL. Lungorna hade en skada, men såg annars bra ut enligt röntgen. Kan mina symtom bero på rökstoppet? Det är plågsamt och mycket obehagligt. Vad ska jag ta mig till?

Rökavvänjning

För sent att sluta röka?

hej, jag är rökare och när jag går upp på morgonen så har jag svårt att andas, men efter att jag har hostat ordentligt så går det bra.

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: