Ange ditt sökord

Annons:

Känner mej låg

Nu har det gått över ett år sen jag slutade röka.Jag rökte i femtio år.Ingen storrökare.Jag har ökat ca tio
kilo och känner mig "plufsig".Har alltid varit slanko platt om magen.Mitt humör har också förändrats.
Jag har fått mycket kort stubin och sen tycker jag att
allting var roligare förut.Jag rör på mig mycket m bl a trädgårdsarbete.Är det normalt att känna sig så
"låg" så länge efteråt.Jag har aldrig frestats att köpa
ett paket. Maja (Kvinna, 67år)

Har man varit rökare i femtio skall man räkna med att suget efter nikotin finns kvar så länge man lever. Viktuppgång liksom att man kan känna sig lite låg är tyvärr inte alls ovanligt efter rökstopp. Bra givetvis med trädgårdsarbete, men jag tror att man bränner ännu mera kalorier om man regelbundet tar en promenad på 40-50 minuter varje dag. I sammanhanget vill jag påpeka att det kan vara på sin plats att man söker läkare för att utesluta att det inte blivit tecken till en underfunktion i sköldkörteln thyroidea. Det görs med ett enkelt blodprov. Det viktigaste i sammanhanget är att man inte tänder någon ytterligare cigarett!

Annons:

Den här frågan handlar om:

Redaktionen
Publicerad: 8 juli, 2010

Liknande frågor

Rökavvänjning

Metallsmak i munnen efter rökstopp

Jag slutade att röka för 2 ½ månad sedan. Jag har rökt i ca 42 år, de sista 10 åren ca 5 cigg/dag. Cirka tre veckor efter rökstoppet fick jag svår metallsmak i munnen och hostan smakade järn. Jag har även sår och blåsor i munnen. Jag har odlat prov från mun och svalg, men de visade inte på virus eller svamp. Kanterna på tungan och svalget är gulaktigt. Jag har gjort spirometri och jag har varken astma eller KOL. Lungorna hade en skada, men såg annars bra ut enligt röntgen. Kan mina symtom bero på rökstoppet? Det är plågsamt och mycket obehagligt. Vad ska jag ta mig till?

Rökavvänjning

För sent att sluta röka?

hej, jag är rökare och när jag går upp på morgonen så har jag svårt att andas, men efter att jag har hostat ordentligt så går det bra.

Cancer

Har jag lunginflammation eller lungcancer?

Hej, jag är 16 år och har för ca 2 månader sen haft lunginflammation, och nu känner jag att det börjar låta när jag andas och att jag vaknade upp med torr hosta, kan det bero på att jag får lunginflammation igen eller kan jag ha lungcancer, jag röker dagligen men min pappa har också gjort det ett tag och han har aldrig haft cancer. Jag vill inte oroa mina föräldrar i onödan så finns det något sätt att ta reda på det själv utan att ens föräldrar behöver veta om det? Oscar, 16

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons:

Vi skänker 2 kr till Cancerfonden för varje ny prenumerant!

Gratis nyhetsbrev – få senaste hälsonyheterna från DOKTORN.com direkt i din inkorg.