Ange ditt sökord

Annons:

Känner mej låg

Nu har det gått över ett år sen jag slutade röka.Jag rökte i femtio år.Ingen storrökare.Jag har ökat ca tio
kilo och känner mig “plufsig”.Har alltid varit slanko platt om magen.Mitt humör har också förändrats.
Jag har fått mycket kort stubin och sen tycker jag att
allting var roligare förut.Jag rör på mig mycket m bl a trädgårdsarbete.Är det normalt att känna sig så
“låg” så länge efteråt.Jag har aldrig frestats att köpa
ett paket. Maja (Kvinna, 67år)

Har man varit rökare i femtio skall man räkna med att suget efter nikotin finns kvar så länge man lever. Viktuppgång liksom att man kan känna sig lite låg är tyvärr inte alls ovanligt efter rökstopp. Bra givetvis med trädgårdsarbete, men jag tror att man bränner ännu mera kalorier om man regelbundet tar en promenad på 40-50 minuter varje dag. I sammanhanget vill jag påpeka att det kan vara på sin plats att man söker läkare för att utesluta att det inte blivit tecken till en underfunktion i sköldkörteln thyroidea. Det görs med ett enkelt blodprov. Det viktigaste i sammanhanget är att man inte tänder någon ytterligare cigarett!

Annons:

Den här frågan handlar om:

Liknande frågor

Rökavvänjning

Behöver hjälp med att sluta röka

Jag har en fråga om rökning. Jag kan  ibland vara utan cigaretter, men faller tillbaka i rökningen igen. Mina uppehåll har varit allt från 5 till 40 dagar . Rökt i 15 år, började röka när jag var ca 50år. Finns det något läkemedel som kan hjälpa den första tiden?

Rökavvänjning

Metallsmak i munnen efter rökstopp

Jag slutade att röka för 2 ½ månad sedan. Jag har rökt i ca 42 år, de sista 10 åren ca 5 cigg/dag. Cirka tre veckor efter rökstoppet fick jag svår metallsmak i munnen och hostan smakade järn. Jag har även sår och blåsor i munnen. Jag har odlat prov från mun och svalg, men de visade inte på virus eller svamp. Kanterna på tungan och svalget är gulaktigt. Jag har gjort spirometri och jag har varken astma eller KOL. Lungorna hade en skada, men såg annars bra ut enligt röntgen. Kan mina symtom bero på rökstoppet? Det är plågsamt och mycket obehagligt. Vad ska jag ta mig till?

Rökavvänjning

För sent att sluta röka?

hej, jag är rökare och när jag går upp på morgonen så har jag svårt att andas, men efter att jag har hostat ordentligt så går det bra.

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: