Ange ditt sökord

Annons:

Jobbiga utslag – torra fläckar med små skorpor som kliar

Hej,
jag behöver hjälp. Jag har haft utslag nu en lång tid och dom förekommer bara på benen och armarna. De ser ut som lite upphöjda torra fläckar med små skorpor. Vad kan det vara? Vad ska jag göra?
Dom kliar jättemkt och jag skäms.

Tacksam för svar!

med vänliga hälsningar

Hej!
Torra fläckar med små skorpor kan vara många saker. Med den lokalisation du nämner kan det vara eksem och psoriasis, som är vanliga. Även pityriasis rosea (men det är ovanligt på benen, se dermatologens patientinformation). Du kan pröva mjukgörande kräm och hydrokortison receptfritt från Apoteket, men om det inte går över på en vecka med den behandlingen bör du söka läkare för diagnos och behadnling.
FN

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 1 december, 2004

Liknande frågor

Hud & Hår

Kan jag göra något mot fett hår?

Jag är 26 år och har under de senaste månaderna fått väldigt fett hår, även fast jag tvättar det regelbundet och försöker ha bra schampo osv. Nu när vi rör oss mot kallare dagar och man har mössa ofta vill jag verkligen få bukt på detta. Finns det något kosttillskott eller vitaminer jag kan ta för att mitt hår ska bli mindre fett?

Hud & Hår

Frågor om rosacea

Hej. Har lite funderingar över min rosacea. Tar Prednisolon 7,5 mg dagligen för min RA ca 2 år. Har det någon påverkan på min rosacea? Tycker den har blivit sämre de sista månaderna, med mera klåda och sveda. Har också fått sveda på läpparna. Kan man få det av rosacea?

Djurens hälsa

Loppor av hunden?

Hej! Jag har en fråga om kliande utslag. Allt började med att min hund fick loppor och bett på kroppen. Betten blev till rödlila ärr på huden.

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Vad vill du göra?

Välkommen till Doktorn!