Ange ditt sökord

Annons:

Jobbiga problem med svamp i underlivet

Kvinna 29 år.Haft problem i flera år med baktriell vaginos och svamp?Har varit till gyn flera gånger och fått behandlingar samt även provat recept fria.På gyn tycker de symmtomen jag har stämmer med svamp,men då borde någon av salvorna och tabletten hjälpa.Det svider,fräter och kliar i hela underlivet även mellan skinkorna.Jag smörjer med olja,tvättar med vatten och har bekväma trosor.Men inget hjälper.Har tappat sexlusten,får ont i slemmhinnorna av att min kille smeker mig.Och om jag skulle bli gravid kan detta orsaka missfall etc.

Både bakteriell vaginos och svampkatarr är diagnoser som kan verifieras med hjälp av mikroskop och vad gäller svampen även odling. Det är ovanligt att ha dem samtidigt, däremot kan man ha dem omväxlande vid olika tillfällen. Behandlingen skiljer helt. Det är således viktigt att säkert fastställa vad dina aktuella besvär beror på innan man bestämmer behandling. Jag undrar lite över att du har besvär mellan skinkorna – dit brukar inte slidkatarrerna ta sig. Du kanske skall tala med en hudläkare – ibland sitter hudsjukdomar i underlivet.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Liknande frågor

Hud & Hår

Hur länge ska jag använda solkräm?

Jag är vanligtvis duktig på att smörja in mig med solkräm under sommarmånaderna juni och juli. Så fort jag kommer tillbaka från utomlandssemestern i slutet av sommaren brukar jag dock strunta i att smörja in mig, då det inte känns som att solen tar något. På senaste tiden har jag dock blivit väldigt medveten om min hy och att undvika att få rynkor, därför undrar jag hur länge man bör smörja in sig med solkräm? Jag tycker det känns så klibbigt att ha solkräm under smink när jag går tillbaka till kontoret i augusti.

Hud & Hår

Hur tar jag hand om hud och hår på sommaren?

Jag älskar att bada och att vara i solen på sommaren, däremot blir jag alltid så otroligt torr under denna årstid. Jag får torr hy och torrt hår, vilket inte gör allting lika härligt tyvärr. Hur kan jag återfukta min hud och mitt hår på bästa sätt för att slippa bli snustorr överallt så fort jag har tagit ett dopp i havet?

Hud & Hår

Vad kan jag göra när myggmedel inte hjälper?

Med sommaren kommer myggor och enligt mig är myggor djävulens påfund! Jag får stora svullnader och betten kliar så mycket att jag bara inte kan låta bli att klia. Jag vill såklart inte ha ärr men inga av de myggmedel eller salvor som jag testat hittills har hjälpt mot att hålla myggorna borta eller att minska klådan. Vad kan jag göra?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: