Ange ditt sökord

Annons:

Jobbiga problem med huden

Hej
jag har fått lite problem med min hud på min högra arm.. det började med att jag vaxade några gånger ca: 4 gånger och plötsligt fick jag inåtväxande hårstrå och smart nog så pillade jag bort de små svarta prickarna från min arm men då bildades det sår.. så min mamma beställde "ingrow go" men det har bara blivit värre så jag sökte till min husläkare och han gav mig en kräm
" Microcid" har använt den i 3 veckor nu och det har blivit mkt bättre men jag har fått såna röda glänsande sår efter skorpan. Jag mår ständigt dåligt av det, min husläkare säger att det kommer att läka med tiden men jag vill verkligen få bort det så fort som möjligt. Finns det några bra tips som jag kan dölja såren, sola eller ska jag använda brun utan sol? Eller ska jag vända mig till en hud-läkare? behöver verkligen hjälp :( L (Kvinna, 15år)

Nu skall du inte mixtra mer utan låta detta läka ut. Man kan inte alltid snabba på naturen – den behöver få ha sin gång.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Liknande frågor

Hud & Hår

Ansiktskräm mot torr hud

Jag är en 22 årig tjej som efter många års besvär äntligen blivit av med min eländiga acne. Jag har så långt som jag kan minnas varit på jakt efter rätt hudvårdsprodukter och hittade tillslut en ansiktstvätt som funkar utmärkt för just rengöring. Problemet är bara att jag blir så torr, och därför söker jag nu en ansiktskräm. Vill helst inte använda mig utav feta ansiktskrämer, har du tips på någon tunn men återfuktande ansiktskräm?

Hud & Hår

Produkter för torr hårbotten

Nu börjar kylan närma sig vilket för mig innebär torr hårbotten. I och med att jag tidigare haft komplikationer med hyn så är jag varsam med att använda mig utav allergivänliga hårprodukter. Produkterna har funkat bra, men jag behöver tips på återfuktande produkter för hårvård som specifikt lindrar detta besvär.

Hud & Hår

Varfyllt sår

Hej, Jag har ett litet sår (ca 3-4 mm diameter) som sitter långt bak i ljumsken (i princip utanför yttre blygdläppen, men fortfarande i ljumsken) som inte vill läka. Jag har haft det i cirka 6 månader. Av och till läker det ihop, men sedan så blir det en liten varfyllnad och den spricker och så börjar det om igen. Runtomkring sårhålan är det ganska förhårdnat under huden. Jag är säker på att det inte är någon sexuellt överförbar sjukdom! Några tips? Ska jag söka vård, antibiotika?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons:

Vi skänker 2 kr till Cancerfonden för varje ny prenumerant!

Gratis nyhetsbrev – få senaste hälsonyheterna från DOKTORN.com direkt i din inkorg.