Ange ditt sökord

Annons:

Jobbig akne sen tonåren

Hej! NU har jag snart fått nog! Jag har haft problem med akne,pormaskar,finnar sen 14-års ålder och är nu 23. Jag har ätit tetrasyklin,tetralysal &nu under sommaren dalacin. Inga av dessa antibiotikum har gjort nån dunderverkan och jag vet inte om jag vågar äta mer. Började som 16-åring och har ätit under perioder sedan dess. Är inte det väldigt dåligt för kroppen? Jag är så trött på att inget verkar. Det snackas en del om att man kan äta Pantoten-syre tabletter B5 och bli bättre av det. Men då ska man visst ta stora mängder som 15 gram /dag och sen trappa ner. Kan det vara skadligt för kroppen? Ge mej det bästa rådet för mej..... tack på förhand

Svar till signaturen Helena
Om man har besvärlig acne där behandling med tetracyklin inte hjälpt så finns det ett läkemedel som heter Roaccutan som jag skrivit rätt mycket om på den här hemsidan. Läs tidigare frågor och svar om denna medicin. Det är ett licenspreparat som bara får förskrivas av hudspecialist.Ett annat alternativ för behandling av acne är Diane, ett nytt p-piller. Det finns inget vetenskapligt belägg för att B-vitamin hjälper.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 17 juli, 2002

Liknande frågor

Hud & Hår

Varför blev jag röd på benen?

Jag använde ett hårborttagningsmedel på benen igår, men jag blev rödflammig och det sved ganska länge. Varför blev det så? Känner mig jätteorolig att det ska hända igen.

Hud & Hår

Lusmedel vid känslig hårbotten

Nu verkar det vara många barn i skolan som har löss och jag undrar vad jag ska tänka på om jag skulle behöva köpa medel till barnen? Kan man behandla förebyggande? Min son har känslig hårbotten.

Hud & Hår

Tips för torra händer?

Nu är vintern på ingång och jag får så mycket besvär med torra och spruckna händer. Jag tycker ändå att jag är flitig på det här med att smörja in mig, men handspriten gör det inte heller mycket bättre. Nu har jag även börjat få problem med fnasiga nagelband som spricker. Har du någon nagelbandsolja som du rekommenderar?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: