Ange ditt sökord

Annons:

Jobbig akne sen tonåren

Hej! NU har jag snart fått nog! Jag har haft problem med akne,pormaskar,finnar sen 14-års ålder och är nu 23. Jag har ätit tetrasyklin,tetralysal &nu under sommaren dalacin. Inga av dessa antibiotikum har gjort nån dunderverkan och jag vet inte om jag vågar äta mer. Började som 16-åring och har ätit under perioder sedan dess. Är inte det väldigt dåligt för kroppen? Jag är så trött på att inget verkar. Det snackas en del om att man kan äta Pantoten-syre tabletter B5 och bli bättre av det. Men då ska man visst ta stora mängder som 15 gram /dag och sen trappa ner. Kan det vara skadligt för kroppen? Ge mej det bästa rådet för mej….. tack på förhand

Svar till signaturen Helena
Om man har besvärlig acne där behandling med tetracyklin inte hjälpt så finns det ett läkemedel som heter Roaccutan som jag skrivit rätt mycket om på den här hemsidan. Läs tidigare frågor och svar om denna medicin. Det är ett licenspreparat som bara får förskrivas av hudspecialist.Ett annat alternativ för behandling av acne är Diane, ett nytt p-piller. Det finns inget vetenskapligt belägg för att B-vitamin hjälper.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Uppdaterad: 17 juli, 2002 Publicerad: 17 juli, 2002

Liknande frågor

Hud & Hår

Hur länge ska jag använda solkräm?

Jag är vanligtvis duktig på att smörja in mig med solkräm under sommarmånaderna juni och juli. Så fort jag kommer tillbaka från utomlandssemestern i slutet av sommaren brukar jag dock strunta i att smörja in mig, då det inte känns som att solen tar något. På senaste tiden har jag dock blivit väldigt medveten om min hy och att undvika att få rynkor, därför undrar jag hur länge man bör smörja in sig med solkräm? Jag tycker det känns så klibbigt att ha solkräm under smink när jag går tillbaka till kontoret i augusti.

Hud & Hår

Hur tar jag hand om hud och hår på sommaren?

Jag älskar att bada och att vara i solen på sommaren, däremot blir jag alltid så otroligt torr under denna årstid. Jag får torr hy och torrt hår, vilket inte gör allting lika härligt tyvärr. Hur kan jag återfukta min hud och mitt hår på bästa sätt för att slippa bli snustorr överallt så fort jag har tagit ett dopp i havet?

Hud & Hår

Vad kan jag göra när myggmedel inte hjälper?

Med sommaren kommer myggor och enligt mig är myggor djävulens påfund! Jag får stora svullnader och betten kliar så mycket att jag bara inte kan låta bli att klia. Jag vill såklart inte ha ärr men inga av de myggmedel eller salvor som jag testat hittills har hjälpt mot att hålla myggorna borta eller att minska klådan. Vad kan jag göra?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: