Ange ditt sökord

Annons:

Jag tror att jag har hirsutism?

Hej,
Jag tror att jag har hirsutism men jag vet inte riktigt vart jag ska vända mig för att kolla upp det?

Jag har fämst mörka, långa hårstrån på brösten och under naveln (raggarsträngen), rumpan och på innerlåren. Jag har också nästan sammanväxta ögonbryn. Jag är 22 år och tycker att det är jättejobbigt men är rädd att det är något allvarligt fel på mig som ligger bakom.

Min pappa har inte mycket hår men jag vet att min mamma rakar kring bröstvårtorna och generellt väldigt ofta.
Jag har läkarskräck vilket gör att jag har svårt att ta mig till en läkare. Jag har aldrig ätit p-piller.

Något tips?

Hejsan! Som du beskriver det låter det som du har en normalvariant av behåring. Dessvärre är det just nu så att man inte skall ha någon kroppsbehåring alls, vare sig flickor eller pojkar. Men det är hel obiologiskt.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Liknande frågor

Hud & Hår

Hur länge ska jag använda solkräm?

Jag är vanligtvis duktig på att smörja in mig med solkräm under sommarmånaderna juni och juli. Så fort jag kommer tillbaka från utomlandssemestern i slutet av sommaren brukar jag dock strunta i att smörja in mig, då det inte känns som att solen tar något. På senaste tiden har jag dock blivit väldigt medveten om min hy och att undvika att få rynkor, därför undrar jag hur länge man bör smörja in sig med solkräm? Jag tycker det känns så klibbigt att ha solkräm under smink när jag går tillbaka till kontoret i augusti.

Hud & Hår

Hur tar jag hand om hud och hår på sommaren?

Jag älskar att bada och att vara i solen på sommaren, däremot blir jag alltid så otroligt torr under denna årstid. Jag får torr hy och torrt hår, vilket inte gör allting lika härligt tyvärr. Hur kan jag återfukta min hud och mitt hår på bästa sätt för att slippa bli snustorr överallt så fort jag har tagit ett dopp i havet?

Hud & Hår

Vad kan jag göra när myggmedel inte hjälper?

Med sommaren kommer myggor och enligt mig är myggor djävulens påfund! Jag får stora svullnader och betten kliar så mycket att jag bara inte kan låta bli att klia. Jag vill såklart inte ha ärr men inga av de myggmedel eller salvor som jag testat hittills har hjälpt mot att hålla myggorna borta eller att minska klådan. Vad kan jag göra?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: