Ange ditt sökord

Annons:

Jag skulle vilja veta mer om medicinen Prilect?

Hej! Jag vill ha fakta om medicinen Prilect. / Shirin 37

Prilect (Escitalopram) är ett s.k. SSRI preparat som har en hämmar återupptaget av serotoninet (en signalsubstans som finns i hjärnan) i nervändarna. Detta med för att serotoninkoncentrationen ökar i hjärnan vilket medför att depressionen släpper i de flesta fall. Just Prilect är det "renaste" läkemedlet jämfört med t.ex. Citalopram då man rensat bort den inaktiva substansen och endast den aktiva substansen finns kvar i tabletten. Den har också visat sig ha effekt vid premenstruella symtom och då behöver man bara ta den 2 veckor varje månad.

Annons:

Den här frågan handlar om:


Publicerad: 31 oktober, 2012

Liknande frågor

Depression & Ångest

Jag känner mig nere under hösten

Jag är en person som alltid känner mig nere under hösten, och upplever att jag blir tröttare och mer nedstämd än vanligt. I höst tänkte jag därför se om jag kan ta vitaminer eller tillskott som är receptfria och naturliga för att få lite mer energi? Jag är 64 år och frisk i allmänhet så tar inga andra läkemedel!

Deprimerad och vill ha hjälp

En längre period har jag känt mig väldigt nere och varit ledsen varje dag. Mina tårar kommer hela tiden och jag sover knappt och äter ungefär en måltid per dag. Känner att jag är inne i en depression. Går knappt utanför dörren. Känner att jag behöver hjälp men vet inte vad jag ska söka för hjälp. Var ska jag börja? Vänliga hälsningar, Sara, 25 år

Depression & Ångest

Tillväxthormon

Hej, Jag är 17 år, snart 18, och tycker det är jobbigt psykiskt och är inte nöjd med min längd på 171 cm som kille Jag undrar om det är möjligt och om läkare skriver ut tillväxthormon till en person som mig? Tack på förhand. Linus, 17 år

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: