Ange ditt sökord

Annons:

Jag nekas vidare utredning trots mina depressioner och bokstavsdiagnoser – vad ska jag göra?

Jag lider av djup depression (tror jag) sedan 20- årsåldern. Har medicinerat med anti- depressiva sedan 80- talet, utan resultat. Medicinerar inte nu. Får Oxascand mot panik- ångest, men tar dem bara ibland. Sover mycket el. lite. Min psykiater tror att jag är bipolär, men jag fick på 90- talet diagnos som mkt. depressiv. Jag nekas utredning. Har två barn med diagnoser som ADHD, ADD, Asberger, psykotisk, autism. Har försökt att få hjälp, men kommer inte “fram”. Vad ska jag göra? /Rose-Marie 56

Vad jag förstår så har Du en psykiaterkontakt och om Du fått diagnos bipolär sjukdom så innebär det att Du har både depressioner och uppvarvningsperioder i Din sjukhistoria. Om Du misstänker att Du kan ha även ADHD, ADD eller Asperger (som Dina barn) så bör Din psykiater kunna ställa någon av dessa diagnoser. Ta upp det vid nästa besök eller om Du inte har kvar Din psykiaterkontakt så får Du gå via Din Vårdcentral och be om en remiss till psykiatrisk öppevårdsmottagning för utredning.

Annons:

Den här frågan handlar om:


Publicerad: 8 oktober, 2012

Liknande frågor

Deprimerad och vill ha hjälp

En längre period har jag känt mig väldigt nere och varit ledsen varje dag. Mina tårar kommer hela tiden och jag sover knappt och äter ungefär en måltid per dag. Känner att jag är inne i en depression. Går knappt utanför dörren. Känner att jag behöver hjälp men vet inte vad jag ska söka för hjälp. Var ska jag börja?

Kroppstemperaturen påverkar måendet

Jag har problem med min kroppstemperatur. Jag svettas väldigt mycket, speciellt i armhålorna. Men det skiljer sig från dag till dag. Vissa dagar är fruktansvärda (då hjälper inte ens absolut torr) och andra dagar har jag inga besvär alls. Från några månader tillbaka blir jag så varm på kvällarna. Blir röd i ansiktet och känner mig mycket trött utan feber men jag känner mig sjuk varje kväll. Nattetid brukar jag svettas mycket. Har dåligt med energi dygnet runt. Det känns som mina svettningar går hand i hand med hur jag mår på kvällarna. Vad kan detta vara?

Depression & Ångest

Jag känner mig nere under hösten

Jag är en person som alltid känner mig nere under hösten, och upplever att jag blir tröttare och mer nedstämd än vanligt. I höst tänkte jag därför se om jag kan ta vitaminer eller tillskott som är receptfria och naturliga för att få lite mer energi? Jag är 64 år och frisk i allmänhet så tar inga andra läkemedel!

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: