Ange ditt sökord

Annons:

Jag har svullnad kring munnen och vet inte vad det är?

Hej! Jag har sedan 2 år tillbaka haft en svullnad runt ena sidan av munnen(från "mustaschen" ner mot hakan) jag är även svullen under ögat på samma sida.Detta gör att att mina ansiktshalvor ser olika stora ut. Munnen hänger även lite neråt på den svullna sidan och det kliar och pirrar.Jag har även fullt med ytliga blodkärl i svullnaden.Det är även som ett hårt tryck upp mot det svullna ögat.På vårdcentralen har de ingen aning om vad som skulle kunna orsaka detta.Vad skulle det kunna vara? / Lisa, 25 år

Min första tanke är den sjuka som heter rosacea som ibland domineras av en uttalad svullnad, som orsakas av ett påverkt ytligt blodkärlsnät. Be husläkaren om remiss till hudläkare.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Liknande frågor

Hud & Hår

Kan jag göra något mot fett hår?

Jag är 26 år och har under de senaste månaderna fått väldigt fett hår, även fast jag tvättar det regelbundet och försöker ha bra schampo osv. Nu när vi rör oss mot kallare dagar och man har mössa ofta vill jag verkligen få bukt på detta. Finns det något kosttillskott eller vitaminer jag kan ta för att mitt hår ska bli mindre fett?

Hud & Hår

Frågor om rosacea

Hej. Har lite funderingar över min rosacea. Tar Prednisolon 7,5 mg dagligen för min RA ca 2 år. Har det någon påverkan på min rosacea? Tycker den har blivit sämre de sista månaderna, med mera klåda och sveda. Har också fått sveda på läpparna. Kan man få det av rosacea?

Djurens hälsa

Loppor av hunden?

Hej! Jag har en fråga om kliande utslag. Allt började med att min hund fick loppor och bett på kroppen. Betten blev till rödlila ärr på huden.

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Vad vill du göra?

Välkommen till Doktorn!