Ange ditt sökord

Annons:

Jag har nässelutslag, vad gör man åt det?

Jag hade nässelutslag igår men när jag sov gick det över. Men lite senare in på kvällen kom det tillbaka vad kan det bero på och hur lindrar man det..

Ett utbrott av nässelutslag är vanligt och aldrig farligt. Det uppför sig ofta som du beskriver att det kommer och går. Oftast klingar det av inom några veckor. Under tiden skall du äta antihistamin som du kan köpa receptfritt på apotek t.ex. Loratadin eller Cetirizin. Men du skall ta dem varje dag under ett par veckor, för tabletterna förhindrar att du får utslag - de tar inte bort de utslag du har.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Liknande frågor

Hud & Hår

Hur undviker jag fästingbett?

Förra året köpte vi sommarhus och vi upplever att vi har en hel del fästingar i området. Vi är TBE-vaccinerade men det löser ju inte betten. Min fråga är därför – hur undviker vi bäst att få bett?

Hud & Hår

Hur hög SPF behöver jag ha?

Hur hög SPF bör man använda för att garantera att man är skyddad hela sommaren?

Hud & Hår

Är det skadligt med fotmask?

Jag skulle vilja använda en exfolierande fotmask för mina torra fötter så de är lena och fina lagom till sommaren. Jag har dock läst recensioner som menar att det skadar fötterna i längden, är detta sant? Vad skulle jag i så fall kunna använda istället?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: