Ange ditt sökord

Annons:

Jag har bytt preventivmedel och fått tillbaka eksem – kan det vara p-piller som utlöst det?

I maj bytte jag till neovletta p-piller från p-plåster efter ett år och i september började jag få tillbaka mina eksembesvär jag senast led av när jag var liten. Kan det vara p-piller som utlöst det och bör jag byta tillbaka till p-plåster om det är någon skillnad på hudens påverkan? Bör också nämnas att jag fick ringorm i slutet av juli samma sommar.

Nej, jag tror inte att p-pillerbytet är orsak till din eksemuppblossning. Däremot är det vanligt att det eksem du hade när du var liten, det som ofta kallas atopiskt eksem, blossar upp på hösten. Den annorlunda hudtyp som som är en grundorsak till detta eksem, fortsätter man att ha hela livet. Jag kan ockå undra vad det var du hade när du fick diagnosen ringorm. De flesta runda, röda och fjälliga härdar som dyker upp i huden är inte ringorm utan eksemfläckar. Och det är vanligt i din hudtyp. Diagnosen ringorm betecknar egentligen den aggresiva svampinfektion vi får från djur som kossa eller marsvin.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Liknande frågor

Hud & Hår

Ansiktskräm mot torr hud

Jag är en 22 årig tjej som efter många års besvär äntligen blivit av med min eländiga acne. Jag har så långt som jag kan minnas varit på jakt efter rätt hudvårdsprodukter och hittade tillslut en ansiktstvätt som funkar utmärkt för just rengöring. Problemet är bara att jag blir så torr, och därför söker jag nu en ansiktskräm. Vill helst inte använda mig utav feta ansiktskrämer, har du tips på någon tunn men återfuktande ansiktskräm?

Hud & Hår

Produkter för torr hårbotten

Nu börjar kylan närma sig vilket för mig innebär torr hårbotten. I och med att jag tidigare haft komplikationer med hyn så är jag varsam med att använda mig utav allergivänliga hårprodukter. Produkterna har funkat bra, men jag behöver tips på återfuktande produkter för hårvård som specifikt lindrar detta besvär.

Hud & Hår

Varfyllt sår

Hej, Jag har ett litet sår (ca 3-4 mm diameter) som sitter långt bak i ljumsken (i princip utanför yttre blygdläppen, men fortfarande i ljumsken) som inte vill läka. Jag har haft det i cirka 6 månader. Av och till läker det ihop, men sedan så blir det en liten varfyllnad och den spricker och så börjar det om igen. Runtomkring sårhålan är det ganska förhårdnat under huden. Jag är säker på att det inte är någon sexuellt överförbar sjukdom! Några tips? Ska jag söka vård, antibiotika?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons:

Vi skänker 2 kr till Cancerfonden för varje ny prenumerant!

Gratis nyhetsbrev – få senaste hälsonyheterna från DOKTORN.com direkt i din inkorg.