Ange ditt sökord

Annons:

Jag får svinkoppor när jag kysser min kille

Jag har sen jag träffade min kille haft återkommande utbrott av svinkoppor. Varje gång vi hånglar får jag efter ca 12 timmar kliande vita finnar som vätskar sig och snabbt förändras till gula skorpor, främst på hakan. Han åt antibiotika mot svinkoppor för några år sedan men har inga symptom längre. Ändå smittar han mig? Blir av med utslagen på 1 vecka med tvål och alsolsprit men problemet är att jag får det igen och igen. Har nu även sår i underlivet och näsan som inte läker. Vad ska vi göra?

Besvärlig situation där man måste veta mycket mer för att kunna råda er. Men jag tycker att ni skall söka - gärna tillsammans.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Liknande frågor

Hud & Hår

Kan jag göra något mot fett hår?

Jag är 26 år och har under de senaste månaderna fått väldigt fett hår, även fast jag tvättar det regelbundet och försöker ha bra schampo osv. Nu när vi rör oss mot kallare dagar och man har mössa ofta vill jag verkligen få bukt på detta. Finns det något kosttillskott eller vitaminer jag kan ta för att mitt hår ska bli mindre fett?

Hud & Hår

Frågor om rosacea

Hej. Har lite funderingar över min rosacea. Tar Prednisolon 7,5 mg dagligen för min RA ca 2 år. Har det någon påverkan på min rosacea? Tycker den har blivit sämre de sista månaderna, med mera klåda och sveda. Har också fått sveda på läpparna. Kan man få det av rosacea?

Djurens hälsa

Loppor av hunden?

Hej! Jag har en fråga om kliande utslag. Allt började med att min hund fick loppor och bett på kroppen. Betten blev till rödlila ärr på huden.

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Vad vill du göra?

Välkommen till Doktorn!