Ange ditt sökord

Annons:

Jätteoljig hy med små knottror?

Har aldrig haft problem med klåda vid solning i ansiktet men nu har jag fått små blåsliknande vita prickar mest i pannan men även på andra ställen i ansiktet. Har även fått det på ryggen. Huden i ansiktet blir alldeles oljig och kliar. Har annars en grovporig och ärrig hy efter jobbig acne i unga år. Har alltid haft lätt att bli brun.

Hej!
Hur länge sitter prickarna i? Det låter i första hand som milier, dvs små horncystor i hudens översta lager. Peeling kan ha viss effekt på dessa i ansiktet. I övrigt kan man helt enkelt säga att solning, särskilt inte av ansiktet, inte är något att rekommendera. För varje levnadsår blir huden tunnare och "tål" solen sämre. Solskador i form av rynkighet och pigmentfläckar, blir resultatet av solning i ansiktet hos de flesta, även om man som du haft lätt att bli brun. Så tänk på att skydda huden mot sol, helst med skugga eller hatt tex! Solfaktor kan ju ytterligare förvärra oljigheten!
FN

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 7 juni, 2004

Liknande frågor

Hud & Hår

Kan jag göra något mot fett hår?

Jag är 26 år och har under de senaste månaderna fått väldigt fett hår, även fast jag tvättar det regelbundet och försöker ha bra schampo osv. Nu när vi rör oss mot kallare dagar och man har mössa ofta vill jag verkligen få bukt på detta. Finns det något kosttillskott eller vitaminer jag kan ta för att mitt hår ska bli mindre fett?

Hud & Hår

Frågor om rosacea

Hej. Har lite funderingar över min rosacea. Tar Prednisolon 7,5 mg dagligen för min RA ca 2 år. Har det någon påverkan på min rosacea? Tycker den har blivit sämre de sista månaderna, med mera klåda och sveda. Har också fått sveda på läpparna. Kan man få det av rosacea?

Djurens hälsa

Loppor av hunden?

Hej! Jag har en fråga om kliande utslag. Allt började med att min hund fick loppor och bett på kroppen. Betten blev till rödlila ärr på huden.

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Vad vill du göra?

Välkommen till Doktorn!