Ange ditt sökord

Annons:

Jättenattljus- olja??

Hej!
Jag har en liten fråga.. min hud är blandad,men jag har aldrig tidigare haft akne-problem. För ca 3 månader sedan slutade jag med p-piller, för att åter börja äta dem för en månad sedan.
När jag slutade äta dem, "ploppade" små pormaskar upp i ansiktet. inga stora finnar,utan små små prickar.
Trodde de skulle försvinna när jag började med p-piller igen,men det har de inte gjort…
Jag använder en fin dagkräm för blandad hy,och är noggrann med rengöringen.
En vän tipsade mig att äta ett naturläkemedel: "jättenattljus-olja" som skulle hjälpa hormonerna i balans??? vad tror du om det?
Kan det göra min hud fet?
Tack snälla på förhand….

Svar till Martina
Jättenattljus-olja innehåller gamma-linolensyra och linolsyra, två så kallade essentella(=nödvändiga) fettsyror som kroppen ej kan tillverka själv utan som måste tillföras via födan. Man har rekommenderat detta tillskott på många olika tillstånd, bland annat PMS(premenstruell spänning), dyslexi och torr hud och eksem. Jag tror inte att uppträdandet av pormaskar och fet hud beror på detta läkemedel. Det bästa är att sluta med medicinen och se om du blir bättre då.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Uppdaterad: 3 september, 2002 Publicerad: 3 september, 2002

Liknande frågor

Hud & Hår

Hur länge ska jag använda solkräm?

Jag är vanligtvis duktig på att smörja in mig med solkräm under sommarmånaderna juni och juli. Så fort jag kommer tillbaka från utomlandssemestern i slutet av sommaren brukar jag dock strunta i att smörja in mig, då det inte känns som att solen tar något. På senaste tiden har jag dock blivit väldigt medveten om min hy och att undvika att få rynkor, därför undrar jag hur länge man bör smörja in sig med solkräm? Jag tycker det känns så klibbigt att ha solkräm under smink när jag går tillbaka till kontoret i augusti.

Hud & Hår

Hur tar jag hand om hud och hår på sommaren?

Jag älskar att bada och att vara i solen på sommaren, däremot blir jag alltid så otroligt torr under denna årstid. Jag får torr hy och torrt hår, vilket inte gör allting lika härligt tyvärr. Hur kan jag återfukta min hud och mitt hår på bästa sätt för att slippa bli snustorr överallt så fort jag har tagit ett dopp i havet?

Hud & Hår

Vad kan jag göra när myggmedel inte hjälper?

Med sommaren kommer myggor och enligt mig är myggor djävulens påfund! Jag får stora svullnader och betten kliar så mycket att jag bara inte kan låta bli att klia. Jag vill såklart inte ha ärr men inga av de myggmedel eller salvor som jag testat hittills har hjälpt mot att hålla myggorna borta eller att minska klådan. Vad kan jag göra?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Glöm inte att bekräfta din prenumeration i din inkorg. Den kan ha hamnat i din skräppost.

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Genom åren har experterna besvarat över 8 000 frågor, så chansen är stor att du hittar redan besvarade frågor inom det du undrar över.

Välkommen till Doktorn!

Annons: