Ange ditt sökord

Annons:

Jättekonstiga torra fläckar

Min pojkvän har i flera års tid haft problem med stora ( som en femkrona) kruttorra röda fläckar runt sidorna på näsan. Vi funderar på om det kan vara för att han sitter för mkt framför datorn eftersom det är hans yrke. Han smörjer med allt möjligt fett men det hjälper inte. Det känns som att smörja en sårskorpa. Har aldrig sett nåt dylikt... Han fjällat även ibland i ögonbrynen och hårbotten men vet ej om det har ngt samband. Det stramar och gör ont på honom så jag blir lite orolig.

Hej!
Det låter som mjälleksem (=seborroiskt eksem). Egenbehandling kan prövas med mjukgörande lotion, gärna med propylenglykolinnehåll, samt mild kortisonkräm en vecka. Det låter såpass besvärligt att han antagligen behvöer söka läkare för hjälp med recept. Se även dermatologens patientinformation för info om seborroiskt eksem.
FN

Läs vanliga frågor och svar om mjälleksem.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 15 november, 2004

Liknande frågor

Hud & Hår

Kan jag göra något mot fett hår?

Jag är 26 år och har under de senaste månaderna fått väldigt fett hår, även fast jag tvättar det regelbundet och försöker ha bra schampo osv. Nu när vi rör oss mot kallare dagar och man har mössa ofta vill jag verkligen få bukt på detta. Finns det något kosttillskott eller vitaminer jag kan ta för att mitt hår ska bli mindre fett?

Hud & Hår

Frågor om rosacea

Hej. Har lite funderingar över min rosacea. Tar Prednisolon 7,5 mg dagligen för min RA ca 2 år. Har det någon påverkan på min rosacea? Tycker den har blivit sämre de sista månaderna, med mera klåda och sveda. Har också fått sveda på läpparna. Kan man få det av rosacea?

Djurens hälsa

Loppor av hunden?

Hej! Jag har en fråga om kliande utslag. Allt började med att min hund fick loppor och bett på kroppen. Betten blev till rödlila ärr på huden.

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Vad vill du göra?

Välkommen till Doktorn!