Ange ditt sökord

Annons:

Irritation på snoppen

Min 5-åriga son har haft lite besvär med böjveckseksem sedan 3-månaders ålder. Vi har varit kontakt med läkare flera gånger och behandlat med olika salvor. Nu i sommar fick han ett rött stort lite svullet eksemområde på innanlåret, han kliar inte på det och det blev bättre på en gång med kortison, men nu har toppen på snoppen blivit röd och lite blåsig.
Min son säger själv att det inte kliar eller svider, men det gör lite ont det på låret. Det syns att han är irriterad av det omedvetet. Hans snopp ligger alltså på detta eksem område på innanlåret. Vad är det?
Kan det vara svamp han har fått, som har “smittat” mellan snopp och hud eller kan det vara kiss som irriterar? Hur ska vi behandla? Ska vi tvätta snoppen noggrannare? Vi har aldrig rört eller dragit i förhuden tidigare. Men nu har vi varit tvugna till det och eksemet sitter bara på förhuden.
Vi skulle vara glada för lite råd.
Med vänlig hälsning Anette

På din beskrivning gör jag bedömningen att din son har ett atopiskt eksem både på insidan av låret och på förhuden vilket inte alls är så ovanligt. Svamp är osannolikt i hans ålder. Försök försiktigt att dra bak förhud och tvätta med enbart vatten, ej tvål. Smörj därefter med Cortimyk kräm som finns receptfritt på apoteket 2 ggr dagligen i en vecka. Undvik blöta badbyxor som kan ge försämring.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Liknande frågor

Hud & Hår

Hur länge ska jag använda solkräm?

Jag är vanligtvis duktig på att smörja in mig med solkräm under sommarmånaderna juni och juli. Så fort jag kommer tillbaka från utomlandssemestern i slutet av sommaren brukar jag dock strunta i att smörja in mig, då det inte känns som att solen tar något. På senaste tiden har jag dock blivit väldigt medveten om min hy och att undvika att få rynkor, därför undrar jag hur länge man bör smörja in sig med solkräm? Jag tycker det känns så klibbigt att ha solkräm under smink när jag går tillbaka till kontoret i augusti.

Hud & Hår

Hur tar jag hand om hud och hår på sommaren?

Jag älskar att bada och att vara i solen på sommaren, däremot blir jag alltid så otroligt torr under denna årstid. Jag får torr hy och torrt hår, vilket inte gör allting lika härligt tyvärr. Hur kan jag återfukta min hud och mitt hår på bästa sätt för att slippa bli snustorr överallt så fort jag har tagit ett dopp i havet?

Hud & Hår

Vad kan jag göra när myggmedel inte hjälper?

Med sommaren kommer myggor och enligt mig är myggor djävulens påfund! Jag får stora svullnader och betten kliar så mycket att jag bara inte kan låta bli att klia. Jag vill såklart inte ha ärr men inga av de myggmedel eller salvor som jag testat hittills har hjälpt mot att hålla myggorna borta eller att minska klådan. Vad kan jag göra?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: