Ange ditt sökord

Annons:

Irritation på penis

Jag har en irritation på ollonet som jag haft i åtta månader, efter oskyddat sex med en tjej. Hon hade någon slags eksem över kroppen, märkte jag (hon kliade sig hela natten), och någon dag efteråt fick jag små röda prickar över penis.
Ibland ser det ut som röd, kanske lätt vätskande irritation, ibland som en “ojämnhet” över ollonet, ibland flagande med små, små sprickor. Samtidigt fick jag en irritation på höger pekfinger (hade ett litet sår där). Det blev häftigt infekterat med varbildning, och gick sedan över i vanliga eksemsymptom (blåsor/fjällning/klåda/grov hud).

Jag vet inte om det har med saken att göra, men jag har fått (två) underliga sår på händerna. De har kommit utan orsak, har varit djupa, med var, och har tagit mycket lång tid att läka.

Har provat Hydrokortison 1% och Diproderm 0.05%, men de har bara gjort utslaget värre. När det gäller fingret har de hjälpt så länge jag använt dem, men kommit tillbaka när jag slutat.

Har någon slags mjälleksem i hårbotten sedan några år. Samt äter Cipramil.

Mycket orolig nu. Tacksam för svar.

Hej! Det är väldigt synd att man kan ha det så besvärligt som du beskriver utan att veta vart man ska vända sig i vården! Du bör snarast vända dig till en venereologisk mottagning (kallas på några ställen "SESAM" = sex- och samlevnadsmottagningen) som finns vid varje hudklinik. Där får du hjälp med bedömning, diagnos om möjligt och behandling.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 25 mars, 2003

Liknande frågor

Hud & Hår

Hur länge ska jag använda solkräm?

Jag är vanligtvis duktig på att smörja in mig med solkräm under sommarmånaderna juni och juli. Så fort jag kommer tillbaka från utomlandssemestern i slutet av sommaren brukar jag dock strunta i att smörja in mig, då det inte känns som att solen tar något. På senaste tiden har jag dock blivit väldigt medveten om min hy och att undvika att få rynkor, därför undrar jag hur länge man bör smörja in sig med solkräm? Jag tycker det känns så klibbigt att ha solkräm under smink när jag går tillbaka till kontoret i augusti.

Hud & Hår

Hur tar jag hand om hud och hår på sommaren?

Jag älskar att bada och att vara i solen på sommaren, däremot blir jag alltid så otroligt torr under denna årstid. Jag får torr hy och torrt hår, vilket inte gör allting lika härligt tyvärr. Hur kan jag återfukta min hud och mitt hår på bästa sätt för att slippa bli snustorr överallt så fort jag har tagit ett dopp i havet?

Hud & Hår

Vad kan jag göra när myggmedel inte hjälper?

Med sommaren kommer myggor och enligt mig är myggor djävulens påfund! Jag får stora svullnader och betten kliar så mycket att jag bara inte kan låta bli att klia. Jag vill såklart inte ha ärr men inga av de myggmedel eller salvor som jag testat hittills har hjälpt mot att hålla myggorna borta eller att minska klådan. Vad kan jag göra?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: