Ange ditt sökord

Annons:

Intertriginösa eksem hos överviktigt spädbarn

Spädbarnet har intertriginösa eksem i alla veck. Har fått cortison av sin läkare i en vecka. Detta har ej hjälpt, utan förvärrats. Vad göra?
Mvh Birgitta

Är det barn som har eksem i hudvecken, kan det ibland vara överväxt med bakterier eller jästsvamp. Då har bara hydrokortisonkrämen ej så bra effekt. Sen beror det på vilka veck som är drabbade. Är det hela tiden fuktigt i ljumskarna pga fuktig blöja och långt mellan bytena, är det svårt att få det under kontroll. Man får göra en helhetsbedömning.
Försök att förbättra förutsättningarna om det behövs (byta blöja oftare, lufta huden, mjukkräm mm). Pröva att använda t.ex Cortimyk (receptpri från apoteket) som innehåller både kortison+svamp/bakteriedödande i samma tub 2 ggr dagligen i 1 vecka, 1 gång/dag i 1 vecka och sen glesare. Har detta ingen effekt alls, tar Du kontakt med barnavårdscentralen eller barnläkaren.
/Anders

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 11 november, 2004

Liknande frågor

Hud & Hår

Kan jag göra något mot fett hår?

Jag är 26 år och har under de senaste månaderna fått väldigt fett hår, även fast jag tvättar det regelbundet och försöker ha bra schampo osv. Nu när vi rör oss mot kallare dagar och man har mössa ofta vill jag verkligen få bukt på detta. Finns det något kosttillskott eller vitaminer jag kan ta för att mitt hår ska bli mindre fett?

Hud & Hår

Frågor om rosacea

Hej. Har lite funderingar över min rosacea. Tar Prednisolon 7,5 mg dagligen för min RA ca 2 år. Har det någon påverkan på min rosacea? Tycker den har blivit sämre de sista månaderna, med mera klåda och sveda. Har också fått sveda på läpparna. Kan man få det av rosacea?

Djurens hälsa

Loppor av hunden?

Hej! Jag har en fråga om kliande utslag. Allt började med att min hund fick loppor och bett på kroppen. Betten blev till rödlila ärr på huden.

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Vad vill du göra?

Välkommen till Doktorn!