Ange ditt sökord

Annons:

Insjunket ansikte efter en veckas värk.

Hej.
Jag är helt knäckt snart. Jag har haft värk i min nacke, arm, käkar och ansikte. Under behandling av kiropraktor fick jag mera ont i mitt ansikte. Och pga detta blev mitt ansikte insjuket, dvs jag har blivit insjunken under ögonen. Det ser inte klokt ut. Jag hade värk i en vecka och under den tiden blev jag hålögd (kiropraktorn skrattade åt mig när jag påpekade detta, mycket obehagligt att inte bli trodd).
Jag tror inte det är ärftligt, eftersom det kom så plötsligt. Jag hade lite ringar under ögonen förut, men det var inte alls så här mycket! Syskon och de som känner mig väl säger att förändringen syns väl. Det ger ett svullet intryck eftersom huden som finns precis under det insjunkna blir så mycket högre än det insjunkna pariet.

Jag tycker att det borde finnas något “bot” mot detta, eftersom det kom så plötsligt. Är det musklerna som har orsakat detta genom att vara spända? Hjälper det med massage/liniment? Vad säger du/ni om detta??

Jag tycker det är mycket kusligt att ett ansikte kan “ramla in” på detta sätt, på så kort tid. HJÄÄÄLP!

Hej! Den enda medicinska förklaring jag kan komma på, är att du druckit för lite och blivit intorkad under perioden, då ser man ett typiskt insjunket utseende under ögonen.
Om inte detta verkar stämma, så får du söka läkare och diskutera problemet med någon som tittar på dig.
FN

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 20 maj, 2003

Liknande frågor

Hud & Hår

Hur länge ska jag använda solkräm?

Jag är vanligtvis duktig på att smörja in mig med solkräm under sommarmånaderna juni och juli. Så fort jag kommer tillbaka från utomlandssemestern i slutet av sommaren brukar jag dock strunta i att smörja in mig, då det inte känns som att solen tar något. På senaste tiden har jag dock blivit väldigt medveten om min hy och att undvika att få rynkor, därför undrar jag hur länge man bör smörja in sig med solkräm? Jag tycker det känns så klibbigt att ha solkräm under smink när jag går tillbaka till kontoret i augusti.

Hud & Hår

Hur tar jag hand om hud och hår på sommaren?

Jag älskar att bada och att vara i solen på sommaren, däremot blir jag alltid så otroligt torr under denna årstid. Jag får torr hy och torrt hår, vilket inte gör allting lika härligt tyvärr. Hur kan jag återfukta min hud och mitt hår på bästa sätt för att slippa bli snustorr överallt så fort jag har tagit ett dopp i havet?

Hud & Hår

Vad kan jag göra när myggmedel inte hjälper?

Med sommaren kommer myggor och enligt mig är myggor djävulens påfund! Jag får stora svullnader och betten kliar så mycket att jag bara inte kan låta bli att klia. Jag vill såklart inte ha ärr men inga av de myggmedel eller salvor som jag testat hittills har hjälpt mot att hålla myggorna borta eller att minska klådan. Vad kan jag göra?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: