Ange ditt sökord

Annons:

Icke-utståendeljusröda fläckar under bysten

Hej! Jag har under flera års tid haft återkommande fläckar under bysten. De kliar inte, är ljusröd-bleka och börjar i bystvecken och fortsätterca tre-fyra centimeter ned på bröstet. De minskar om jag pudrar mig med oparfymerat babypuder (Dialon) och jag är nästan säker på att de blir värre när jag har använt behå (vilket jag försöker undvika, men behöver göra ibland pga arbete). Mina bröst är inte hängiga, men visst kan det bli varmt och fuktigt i vecken under dem. Kan det vara någon form av svamp? Har haft på Pevaryl i några dagar, men ännu inte märkt någon skillnad. Tacksam för svar nu inför bikinisäsongen.

Sannolikt har du så kallad intertrigo som är en form av eksem som orsakas av värme och friktion. Försök lufta huden så mycket som möjligt, kanske kan du lägga en liten torr kompress under brösten för att skilja hud från hud. Daktacort kräm kan vara bra att använda några dagar, rodnaden och irritationen minskar då. Ibland men rätt sällan rör det sig om en jästsvampinfektion. Läs mer om tidigare svar på sökord intertrigo.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 12 maj, 2003

Liknande frågor

Hud & Hår

Hur länge ska jag använda solkräm?

Jag är vanligtvis duktig på att smörja in mig med solkräm under sommarmånaderna juni och juli. Så fort jag kommer tillbaka från utomlandssemestern i slutet av sommaren brukar jag dock strunta i att smörja in mig, då det inte känns som att solen tar något. På senaste tiden har jag dock blivit väldigt medveten om min hy och att undvika att få rynkor, därför undrar jag hur länge man bör smörja in sig med solkräm? Jag tycker det känns så klibbigt att ha solkräm under smink när jag går tillbaka till kontoret i augusti.

Hud & Hår

Hur tar jag hand om hud och hår på sommaren?

Jag älskar att bada och att vara i solen på sommaren, däremot blir jag alltid så otroligt torr under denna årstid. Jag får torr hy och torrt hår, vilket inte gör allting lika härligt tyvärr. Hur kan jag återfukta min hud och mitt hår på bästa sätt för att slippa bli snustorr överallt så fort jag har tagit ett dopp i havet?

Hud & Hår

Vad kan jag göra när myggmedel inte hjälper?

Med sommaren kommer myggor och enligt mig är myggor djävulens påfund! Jag får stora svullnader och betten kliar så mycket att jag bara inte kan låta bli att klia. Jag vill såklart inte ha ärr men inga av de myggmedel eller salvor som jag testat hittills har hjälpt mot att hålla myggorna borta eller att minska klådan. Vad kan jag göra?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: