Ange ditt sökord

Annons:

Hur länge ska jag fortsätta med min roaccutandos?

Hej, jag äter just nu roaccutan mot acne. Jag väger runt 85kg. Jag hade förhållandevis lite acne, mest "knölar" i pannan. Jag fick Roacctuan utskriven och har tagit en dos på 30mg/dagen och har gjort det i tre månader nu. Redan efter två veckor var i stort sett alla problem bort. Hur länge bör jag fortsätta med denna dos? Borde jag höja även fast allt är bra? Har läst att man bör ta 1mg/kg om dagen. Tack! Frank, 24 år

Detta bör du i första hand tala med din behandlande läkare om. Det är den intagna totaldosen som bestämmer slutresultatet så du skall äta upp det ni kommit överens om. Du behöver inte höja din dagliga dos, men om du inte får för mycket biverkningar kan du öka på den. Blir det alltför torrt är det bara att sänka igen.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Liknande frågor

Hud & Hår

Kan jag göra något mot fett hår?

Jag är 26 år och har under de senaste månaderna fått väldigt fett hår, även fast jag tvättar det regelbundet och försöker ha bra schampo osv. Nu när vi rör oss mot kallare dagar och man har mössa ofta vill jag verkligen få bukt på detta. Finns det något kosttillskott eller vitaminer jag kan ta för att mitt hår ska bli mindre fett?

Hud & Hår

Frågor om rosacea

Hej. Har lite funderingar över min rosacea. Tar Prednisolon 7,5 mg dagligen för min RA ca 2 år. Har det någon påverkan på min rosacea? Tycker den har blivit sämre de sista månaderna, med mera klåda och sveda. Har också fått sveda på läpparna. Kan man få det av rosacea?

Djurens hälsa

Loppor av hunden?

Hej! Jag har en fråga om kliande utslag. Allt började med att min hund fick loppor och bett på kroppen. Betten blev till rödlila ärr på huden.

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Vad vill du göra?

Välkommen till Doktorn!