Ange ditt sökord

Annons:

Hur länge ska jag fortsätta med min roaccutandos?

Hej, jag äter just nu roaccutan mot acne. Jag väger runt 85kg. Jag hade förhållandevis lite acne, mest "knölar" i pannan. Jag fick Roacctuan utskriven och har tagit en dos på 30mg/dagen och har gjort det i tre månader nu. Redan efter två veckor var i stort sett alla problem bort. Hur länge bör jag fortsätta med denna dos? Borde jag höja även fast allt är bra? Har läst att man bör ta 1mg/kg om dagen. Tack! Frank, 24 år

Detta bör du i första hand tala med din behandlande läkare om. Det är den intagna totaldosen som bestämmer slutresultatet så du skall äta upp det ni kommit överens om. Du behöver inte höja din dagliga dos, men om du inte får för mycket biverkningar kan du öka på den. Blir det alltför torrt är det bara att sänka igen.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Liknande frågor

Hud & Hår

Hur länge ska jag använda solkräm?

Jag är vanligtvis duktig på att smörja in mig med solkräm under sommarmånaderna juni och juli. Så fort jag kommer tillbaka från utomlandssemestern i slutet av sommaren brukar jag dock strunta i att smörja in mig, då det inte känns som att solen tar något. På senaste tiden har jag dock blivit väldigt medveten om min hy och att undvika att få rynkor, därför undrar jag hur länge man bör smörja in sig med solkräm? Jag tycker det känns så klibbigt att ha solkräm under smink när jag går tillbaka till kontoret i augusti.

Hud & Hår

Hur tar jag hand om hud och hår på sommaren?

Jag älskar att bada och att vara i solen på sommaren, däremot blir jag alltid så otroligt torr under denna årstid. Jag får torr hy och torrt hår, vilket inte gör allting lika härligt tyvärr. Hur kan jag återfukta min hud och mitt hår på bästa sätt för att slippa bli snustorr överallt så fort jag har tagit ett dopp i havet?

Hud & Hår

Vad kan jag göra när myggmedel inte hjälper?

Med sommaren kommer myggor och enligt mig är myggor djävulens påfund! Jag får stora svullnader och betten kliar så mycket att jag bara inte kan låta bli att klia. Jag vill såklart inte ha ärr men inga av de myggmedel eller salvor som jag testat hittills har hjälpt mot att hålla myggorna borta eller att minska klådan. Vad kan jag göra?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: