Ange ditt sökord

Annons:

Hur kan man lindra nervsmärta?

Jag har haft Diabetes mellitus under 40 år och tydligen fått nervskador på mina fötter, s.k. neuropati! Jag undrar om det finns bra mediciner för att slippa brinnande, knivhuggande nervimpulser; bultande och svullna fötter; irriterande stickningar och domnande fötter! Värktabletter med paracetamol respektive morfin ger ingen större effekt! Mina fötter har molande värk hela tiden och det gör att jag vaknar på nätterna många ggr. och har svårt att gå. Jag går som på kuddar och har svårt att balansera, ramlar många ggr.

Man, 78 år

Det låter som att du har fått en besvärlig diabetesneuropati med både påverkan på känsel, balans och med svåra smärtor. Det finns särskilda läkemedel som har bra effekt på så kallad neuropatisk smärta. Jag rekommenderar att du diskuterar dina besvär med din läkare (på diabetesmottagning eller vårdcentral) och efterhör om du kan få prova ett sådant läkemedel.

Mer information och råd kring diabetesneuropati finner du i våra artiklar Allt om diabetesfötter – viktig kunskap för dig som är diabetiker | Doktorn.com respektive Smärta och värk – vilken typ har du? | Doktorn.com .

Annons:

Den här frågan handlar om:

Liknande frågor

Ögon & Öron

Vad är ögonmigrän?

Vad är ögonmigrän? Och är det farligt?

Hjärnan & Nerver

Självmedicinera ADHD med kaffe

Ifall man är odiagnoserad i adhd, och måste få medicin inom ett år för att fixa sina betyg så man kan komma in på rätt gymnasielinje,  är det en okej strategi att börja dricka höga mängder kaffe för att självmedicinera?

Ögon & Öron

Återkommande rodnad och smärta i ögat

Har problem med hö öga. Det börjar med en prick i ögat, sedan huvudvärk över hö öga. Blir öm. Dagen efter är hela ögat rött och rinner och är ömt. Det sitter i ca 4-6 dagar, sedan tar det ca 4-5 veckor så börjar det om och så håller det på. Vad är det här, och vad ska jag göra?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Glöm inte att bekräfta din prenumeration i din inkorg. Den kan ha hamnat i din skräppost.

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Genom åren har experterna besvarat över 8 000 frågor, så chansen är stor att du hittar redan besvarade frågor inom det du undrar över.

Välkommen till Doktorn!

Annons: