Ange ditt sökord

Annons:

Hur hitta jag en läkare som kan hjälpa mig?

Hej!
Jag har atopiska eksem, enligt läkare jag varit hos. Har varit hos hudläkare för flera år sedan som sa det och då fick jag Dermovat. Därefter har jag fått Dermovat av min gynekolog, då eksemen upstår i ljumskarna och underlivet.

Nu har gynekologen slutat och min remiss på hudkliniken där jag bor kommer inte att behandlas förrän i november. Jag har stort besvär med klåda och svårt att sova på nätterna då Dermovaten är slut. Dessutom tycker jag att Drmovaten ändå bara hjälpte i ett par dar, det kommer tillbaka hela tiden. jättejobbigt.

Det blir värre av stress och det sressar mig enormt att veta att jag måste gå med detta till november. Hur kan man göra för att få en tid snabbare, var hittar man privata läkare?

Om den diagnos du fått är riktig att du har atopiskt eksem i underlivet, så är Dermovat litet starkt att behandla med längre tid inom detta hudområde. Det finns några få andra ovanliga hudsjukdomar där man behandlar i underlivet med stark kortison.

Förteckning över privatpraktiserande hudläkare på din ort hittar du i telefonkatalogen och i förteckning som finns på apoteket.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 23 juli, 2003

Liknande frågor

Hud & Hår

Hur länge ska jag använda solkräm?

Jag är vanligtvis duktig på att smörja in mig med solkräm under sommarmånaderna juni och juli. Så fort jag kommer tillbaka från utomlandssemestern i slutet av sommaren brukar jag dock strunta i att smörja in mig, då det inte känns som att solen tar något. På senaste tiden har jag dock blivit väldigt medveten om min hy och att undvika att få rynkor, därför undrar jag hur länge man bör smörja in sig med solkräm? Jag tycker det känns så klibbigt att ha solkräm under smink när jag går tillbaka till kontoret i augusti.

Hud & Hår

Hur tar jag hand om hud och hår på sommaren?

Jag älskar att bada och att vara i solen på sommaren, däremot blir jag alltid så otroligt torr under denna årstid. Jag får torr hy och torrt hår, vilket inte gör allting lika härligt tyvärr. Hur kan jag återfukta min hud och mitt hår på bästa sätt för att slippa bli snustorr överallt så fort jag har tagit ett dopp i havet?

Hud & Hår

Vad kan jag göra när myggmedel inte hjälper?

Med sommaren kommer myggor och enligt mig är myggor djävulens påfund! Jag får stora svullnader och betten kliar så mycket att jag bara inte kan låta bli att klia. Jag vill såklart inte ha ärr men inga av de myggmedel eller salvor som jag testat hittills har hjälpt mot att hålla myggorna borta eller att minska klådan. Vad kan jag göra?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: