Ange ditt sökord

Annons:

Tillskott för att bygga muskler?

Jag har precis kommit i gång med min träning och tränar ungefär 3 gånger i veckan. Jag känner att jag har kommit in i ett riktigt bra flow, men undrar om du har några tips på tillskott eller preparat som kan hjälpa till att boosta träningen ytterligare? Mitt mål med träningen är att jag vill bygga muskler och känna mig så stark som möjligt.

Glöm inte att vila mellan träningspassen så att kroppen hinner bygga upp sig mellan passen. Slarva inte med sömnen och kosten. Tränar man hårt kan man ibland behöva tillskott på vissa mineraler, det finns särskilda tillskott som är anpassade för det. Kreatin, kan ibland göra så att man orkar höja träningsmängden och på lång sikt påverkar det ju resultatet. Protein är till viss grad viktigt för musklernas uppbyggnad men man behöver veta mer om dig för att kunna räkna ut hur mycket du isåfall skulle behöva. Det mesta pekar på att 1,6 g till 2,2 g per kg kroppsvikt maximerar möjligheterna för muskeltillväxt.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Jenny Petersson
Apotekschef
Uppdaterad: 9 februari, 2022 Publicerad: 9 februari, 2022

Liknande frågor

Kosttillskott för att inte bli sjuk?

Inför våren och sommaren vill jag gärna komma i form ordentligt. Jag tränar mycket men tvingas ofta pausa då jag lätt blir förkyld i korta perioder. Har du något tips på hur jag klan boosta min träning så jag slipper ta dessa pauser? Borde jag ta något typ av kosttillskott?

Mat & Vitaminer

Kan man få i sig för mycket D-vitamin?

Hej Jenny, jag äter en multivitamintablett om dagen året runt, men undrar om jag behöver addera något ytterligare nu när det är mörkare ute? Vad händer om man får i sig för mycket D-vitamin?

Mat & Vitaminer

Är superfoods något att ha?

Hejsan, min vän har tipsat mig om ”superfoods”. Jag tycker det verkar så smidigt i pulveriserat format men känner mig lite skeptisk till om det funkar. Kan det ersätta frukt eller grönsaker i min kost? Jag är ofta på språng så det skulle verkligen vara bra.

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: