Ange ditt sökord

Annons:

Hudutslag på händer&fötter

Hejsan.
Jag har en son som blir två år i oktober. Nu har han sedan två veckor, nu inne på den tredje, fått röda utslag på händer (mellan lillfingret och tummen) och på fötterna (på hälarna&trampdynorna). Det är stora blämmor som kliar och gör ont när han går. För övrigt är han frisk och feberfri, dock så äter han dåligt. Men det är ingenting i munnen. Han hade en lätt förkylning för några veckor sen, men annars inget. Har varit hos BVC och läkarmottagningen, dom trodde först att det var “hand, foot and mounth” men sen har jag varit på hudmott. som sa att det absolut inte var det. Vi har tagit massor av olika prover, halsprov och kissprov, men ej fått svar ännu. Vad kan du tro att det kan vara för något med hjälp av min beskrivning?
Tacksam för svar.
Med vänliga hälsningar, Frida

Jag kan tyvärr inte gissa vad detta kan vara på din beskrivning. Röda utslag som kliar kan vara många olika hudsjukdomar. Ibland är det faktiskt så att man inte kan säga precis vad det är för utslag, troligen är det så med din son eftersom ni har varit hos hudläkare och även tagit en mängd prover men inte fått besked om diagnos ännu. Vid uppfölande återbesök kan man ofta ge bättre besked.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Liknande frågor

Hud & Hår

Hur länge ska jag använda solkräm?

Jag är vanligtvis duktig på att smörja in mig med solkräm under sommarmånaderna juni och juli. Så fort jag kommer tillbaka från utomlandssemestern i slutet av sommaren brukar jag dock strunta i att smörja in mig, då det inte känns som att solen tar något. På senaste tiden har jag dock blivit väldigt medveten om min hy och att undvika att få rynkor, därför undrar jag hur länge man bör smörja in sig med solkräm? Jag tycker det känns så klibbigt att ha solkräm under smink när jag går tillbaka till kontoret i augusti.

Hud & Hår

Hur tar jag hand om hud och hår på sommaren?

Jag älskar att bada och att vara i solen på sommaren, däremot blir jag alltid så otroligt torr under denna årstid. Jag får torr hy och torrt hår, vilket inte gör allting lika härligt tyvärr. Hur kan jag återfukta min hud och mitt hår på bästa sätt för att slippa bli snustorr överallt så fort jag har tagit ett dopp i havet?

Hud & Hår

Vad kan jag göra när myggmedel inte hjälper?

Med sommaren kommer myggor och enligt mig är myggor djävulens påfund! Jag får stora svullnader och betten kliar så mycket att jag bara inte kan låta bli att klia. Jag vill såklart inte ha ärr men inga av de myggmedel eller salvor som jag testat hittills har hjälpt mot att hålla myggorna borta eller att minska klådan. Vad kan jag göra?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: