Ange ditt sökord

Annons:

Hudutslag med värk

Jag har fått utslag under vänster bröst, samtidigt som det värker och sticker i utslagen. Värken är inte enbart lokaliserad till utslagen, utan också till ett område runt bröstet samt ut i ryggen där det finns fler utslag. Har varit hos läkare som tagit prover och får svar i mitten på januari. Enligt läkaren är det troligtvis inte bältros eftersom utslagen är på bägge sidor om ryggraden.
Jag har blivit ordinerad antibiotika eftersom man misstänker något slag av infektion. Misstanken grundar sig på en röd rand från bröstvårtan ner till området under bröstet vid utslagen. Jag har också förhöjd temp.(Lindrig feber.)

Hej!
Detta måste man undersöka och ta hudprov från, samt odling för bakterier och virus. Jag antar att det är vad som har gjorts, och nu väntar ni på provsvar. Man måste nu avvakta vad den utredningen ger. Om det inte blir någon diagnos klar av proverna, så remitteras du kanske till en hudspecialist för vidare utredning, i vilket fall som helst måste man ju fortsätta att utreda tills diagnosen är klar/det hela är utläkt.
FN

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Uppdaterad: 31 december, 2003 Publicerad: 31 december, 2003

Liknande frågor

Hud & Hår

Hur länge ska jag använda solkräm?

Jag är vanligtvis duktig på att smörja in mig med solkräm under sommarmånaderna juni och juli. Så fort jag kommer tillbaka från utomlandssemestern i slutet av sommaren brukar jag dock strunta i att smörja in mig, då det inte känns som att solen tar något. På senaste tiden har jag dock blivit väldigt medveten om min hy och att undvika att få rynkor, därför undrar jag hur länge man bör smörja in sig med solkräm? Jag tycker det känns så klibbigt att ha solkräm under smink när jag går tillbaka till kontoret i augusti.

Hud & Hår

Hur tar jag hand om hud och hår på sommaren?

Jag älskar att bada och att vara i solen på sommaren, däremot blir jag alltid så otroligt torr under denna årstid. Jag får torr hy och torrt hår, vilket inte gör allting lika härligt tyvärr. Hur kan jag återfukta min hud och mitt hår på bästa sätt för att slippa bli snustorr överallt så fort jag har tagit ett dopp i havet?

Hud & Hår

Vad kan jag göra när myggmedel inte hjälper?

Med sommaren kommer myggor och enligt mig är myggor djävulens påfund! Jag får stora svullnader och betten kliar så mycket att jag bara inte kan låta bli att klia. Jag vill såklart inte ha ärr men inga av de myggmedel eller salvor som jag testat hittills har hjälpt mot att hålla myggorna borta eller att minska klådan. Vad kan jag göra?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Glöm inte att bekräfta din prenumeration i din inkorg. Den kan ha hamnat i din skräppost.

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Genom åren har experterna besvarat över 8 000 frågor, så chansen är stor att du hittar redan besvarade frågor inom det du undrar över.

Välkommen till Doktorn!

Annons: