Ange ditt sökord

Annons:

Hudrodnad på näsan

Sedan ett par månader har jag en skarp rodnad på näsan, stor som en 50-öring (dock med diffusa gränser). Det ser ut som om jag blivit bränd av solen, men det går alltså inte över! Det ömmar dessutom vid beröring. Den nya huden som kommer är tunn o lossnar. Rodnaden är jämn i färgen, inga ådror eller blodkärl syns, o det finns heller inga varfyllda blåsor, knottror eller dylikt.
Det är så pass störande att jag måste använda täckande smink, vilket kanske egentligen inte är nyttigt för huden?

Rodnad och fjällning fläckvis i ansiktet kan vara så kallade aktiniska keratoser som uppstår när man utsatt huden för mycket sol, vilket lett till cellförändringar. Detta är vanligt när man är äldre.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Uppdaterad: 21 augusti, 2003 Publicerad: 21 augusti, 2003

Liknande frågor

Hud & Hår

Hur länge ska jag använda solkräm?

Jag är vanligtvis duktig på att smörja in mig med solkräm under sommarmånaderna juni och juli. Så fort jag kommer tillbaka från utomlandssemestern i slutet av sommaren brukar jag dock strunta i att smörja in mig, då det inte känns som att solen tar något. På senaste tiden har jag dock blivit väldigt medveten om min hy och att undvika att få rynkor, därför undrar jag hur länge man bör smörja in sig med solkräm? Jag tycker det känns så klibbigt att ha solkräm under smink när jag går tillbaka till kontoret i augusti.

Hud & Hår

Hur tar jag hand om hud och hår på sommaren?

Jag älskar att bada och att vara i solen på sommaren, däremot blir jag alltid så otroligt torr under denna årstid. Jag får torr hy och torrt hår, vilket inte gör allting lika härligt tyvärr. Hur kan jag återfukta min hud och mitt hår på bästa sätt för att slippa bli snustorr överallt så fort jag har tagit ett dopp i havet?

Hud & Hår

Vad kan jag göra när myggmedel inte hjälper?

Med sommaren kommer myggor och enligt mig är myggor djävulens påfund! Jag får stora svullnader och betten kliar så mycket att jag bara inte kan låta bli att klia. Jag vill såklart inte ha ärr men inga av de myggmedel eller salvor som jag testat hittills har hjälpt mot att hålla myggorna borta eller att minska klådan. Vad kan jag göra?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Glöm inte att bekräfta din prenumeration i din inkorg. Den kan ha hamnat i din skräppost.

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Genom åren har experterna besvarat över 8 000 frågor, så chansen är stor att du hittar redan besvarade frågor inom det du undrar över.

Välkommen till Doktorn!

Annons: