Ange ditt sökord

Annons:

Hudrodnad på benen

Hej, Doktorn! För ett par dagar sedan uppstod hudrodnader på benen. De kliar och det har kommit fler och fler av dessa som alltid är parvisa och endast på benen. Finns det några typiska hudsjukdomar som kan ge dessa symptom? Jag har haft Lichen ruber i munslemhinnan, på insidan av handlederna och i underlivet i två år. Kan dessa symptom ha något samband? Jag äter inga mediciner. Vad kan det vara? Hälsningar Lena, 71

Det kan mycket väl vara din lichen som sprider sig. Sök den doktor som brukar hjälpa dig med din hudsjukdom. Det kan vara så att du behöver en kur med kortisontabletter för att komma till rätta med klådan.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Liknande frågor

Hud & Hår

Kan jag göra något mot fett hår?

Jag är 26 år och har under de senaste månaderna fått väldigt fett hår, även fast jag tvättar det regelbundet och försöker ha bra schampo osv. Nu när vi rör oss mot kallare dagar och man har mössa ofta vill jag verkligen få bukt på detta. Finns det något kosttillskott eller vitaminer jag kan ta för att mitt hår ska bli mindre fett?

Hud & Hår

Frågor om rosacea

Hej. Har lite funderingar över min rosacea. Tar Prednisolon 7,5 mg dagligen för min RA ca 2 år. Har det någon påverkan på min rosacea? Tycker den har blivit sämre de sista månaderna, med mera klåda och sveda. Har också fått sveda på läpparna. Kan man få det av rosacea?

Djurens hälsa

Loppor av hunden?

Hej! Jag har en fråga om kliande utslag. Allt började med att min hund fick loppor och bett på kroppen. Betten blev till rödlila ärr på huden.

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Vad vill du göra?

Välkommen till Doktorn!