Ange ditt sökord

Annons:

Hudmärke

Hej.

Jag har sen många år tillbaka haft problem med ett ganska stort märke på höger bröst. Man skulle kunna tro att det är ett födelsemärke (mörkbrunt flammigt nästan) men faktum är att det har kommit under barndomen. Och det senaste halvåret har det börjat växa hår, småfjun som gör huden sträv och äcklig.
Jag är inte alls tillfreds med detta, och min fråga till er är om det går att få bort det?
Jag har haft det så pass länge (5-6 år) att jag inte tror att det kommer försvinna med tiden. Jag tycker det är obehagligt att ha detta, framförallt då det drar uppmärksamhet hos andra och jag helst inte vill visa mig med bar överkropp. tacksam för svar!

//
Peter

Hej! Det kan röra sig om ett sk Beckers nevus, som ofta sitter på överkropp eller armar, bruna och ofta kraftigt hårbevuxna. Du bör ordna remiss till hudläkare för att diskutera diagnosen och möjligheterna till behandling.
FN

Annons:

Den här frågan handlar om:

Liknande frågor

Hud & Hår

Hur länge ska jag använda solkräm?

Jag är vanligtvis duktig på att smörja in mig med solkräm under sommarmånaderna juni och juli. Så fort jag kommer tillbaka från utomlandssemestern i slutet av sommaren brukar jag dock strunta i att smörja in mig, då det inte känns som att solen tar något. På senaste tiden har jag dock blivit väldigt medveten om min hy och att undvika att få rynkor, därför undrar jag hur länge man bör smörja in sig med solkräm? Jag tycker det känns så klibbigt att ha solkräm under smink när jag går tillbaka till kontoret i augusti.

Hud & Hår

Hur tar jag hand om hud och hår på sommaren?

Jag älskar att bada och att vara i solen på sommaren, däremot blir jag alltid så otroligt torr under denna årstid. Jag får torr hy och torrt hår, vilket inte gör allting lika härligt tyvärr. Hur kan jag återfukta min hud och mitt hår på bästa sätt för att slippa bli snustorr överallt så fort jag har tagit ett dopp i havet?

Hud & Hår

Vad kan jag göra när myggmedel inte hjälper?

Med sommaren kommer myggor och enligt mig är myggor djävulens påfund! Jag får stora svullnader och betten kliar så mycket att jag bara inte kan låta bli att klia. Jag vill såklart inte ha ärr men inga av de myggmedel eller salvor som jag testat hittills har hjälpt mot att hålla myggorna borta eller att minska klådan. Vad kan jag göra?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: