Ange ditt sökord

Annons:

Hudflagor i öronen

Sen ett till två år tillbaka så har jag fått hudflagor i mina öron, jag har även detta i min hårbotten dock inte dagligen som i öronen.
Vad kan det vara för något, har jag fått eksem?
Detta hämmar mig oerhört då jag knappt vill visa mig bland folk.
Tacksam för svar

Eksembesvär brukar ge sig tillkänna som torr, rodnad, fjällande och ofta kliande hud. Har man besvär inom regionen "huvudet" kan det finnas drag av mjälleksem, dvs en retning/överväxt av en jästsvamp. Denna behandlar man enkelt med t.ex mjällschampo modell Fungoral eller Ketoson från Apoteket. Är det mer besvär i hörselgången, kan man använda Cortimykkräm. Man ska dock undvika att peta för mycket i hörselgången med Tops. Inget spetsigare i öronen än lillfingret. Blir Du inte bättre tror jag det är bra ifall Din husläkare får kontrollera Dina hudbesvär.
/Anders

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 8 februari, 2006

Liknande frågor

Hud & Hår

Kan jag göra något mot fett hår?

Jag är 26 år och har under de senaste månaderna fått väldigt fett hår, även fast jag tvättar det regelbundet och försöker ha bra schampo osv. Nu när vi rör oss mot kallare dagar och man har mössa ofta vill jag verkligen få bukt på detta. Finns det något kosttillskott eller vitaminer jag kan ta för att mitt hår ska bli mindre fett?

Hud & Hår

Frågor om rosacea

Hej. Har lite funderingar över min rosacea. Tar Prednisolon 7,5 mg dagligen för min RA ca 2 år. Har det någon påverkan på min rosacea? Tycker den har blivit sämre de sista månaderna, med mera klåda och sveda. Har också fått sveda på läpparna. Kan man få det av rosacea?

Djurens hälsa

Loppor av hunden?

Hej! Jag har en fråga om kliande utslag. Allt började med att min hund fick loppor och bett på kroppen. Betten blev till rödlila ärr på huden.

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Vad vill du göra?

Välkommen till Doktorn!