Ange ditt sökord

Annons:

Hudfläckar efter bältros

Hej! Har haft bältros som jag har fått medicinkur emot, men bältrosen har efterlämnat vita hudfläckar som kliar emellanåt. Finns det någon mer behandling som man kan göra för att komma tillrätta med problemet? Tacksam för svar. Sven, 62

Du berättar inte hur länge sen det är du hade din bältros. Bältros ger en skada på nervcellerna och det är förklaringen till den kvarstående smärta/irritation som ofta uppkommer. Detta är dessvärre ofta svårt att komma tillrätta med. Vitheten är sannnolikt ärrbildning efter utslagen och det kommer att minska - men obetydligt. Så länge irritationen inte stör dig får du nog dras med den.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Liknande frågor

Hud & Hår

Hur undviker jag fästingbett?

Förra året köpte vi sommarhus och vi upplever att vi har en hel del fästingar i området. Vi är TBE-vaccinerade men det löser ju inte betten. Min fråga är därför – hur undviker vi bäst att få bett?

Hud & Hår

Hur hög SPF behöver jag ha?

Hur hög SPF bör man använda för att garantera att man är skyddad hela sommaren?

Hud & Hår

Är det skadligt med fotmask?

Jag skulle vilja använda en exfolierande fotmask för mina torra fötter så de är lena och fina lagom till sommaren. Jag har dock läst recensioner som menar att det skadar fötterna i längden, är detta sant? Vad skulle jag i så fall kunna använda istället?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: