Ange ditt sökord

Annons:

Hudförtunning

Jag är en man på 45 år. Under de senaste åren har jag märkt att huden på mina ben blivit mycket tunna. Jag har även tappat all hår på benen. Vad är orsaken och hur tror Du att jag skall gå vidare? Behöver jag söka läkar hjälp.

Jag vill säga att jag har under en längre tid använd kortision-lösningar pga mjäll och sebore i hårbotten.

Med vänliga hälsningar

Mattais

Svar till Mattias.
Dina besvär med tunn hud och hårlöshet på benen kan ha olika orsaker. En orsak kan vara att du har en ökande venös insufficiens vilket betyder att du möjligen har utvecklat åderbråck. Om benen ofta svullnar så får man så småningom hudförändringar just i form av tunn hud, hårlöshet och ofta inlagring av pigment över nedre delen av benen. Man kan också få så kallad alopecia areata som omfattar någon del av kroppsbehåringen men då är huden normal.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Uppdaterad: 13 oktober, 2002 Publicerad: 13 oktober, 2002

Liknande frågor

Hud & Hår

Hur länge ska jag använda solkräm?

Jag är vanligtvis duktig på att smörja in mig med solkräm under sommarmånaderna juni och juli. Så fort jag kommer tillbaka från utomlandssemestern i slutet av sommaren brukar jag dock strunta i att smörja in mig, då det inte känns som att solen tar något. På senaste tiden har jag dock blivit väldigt medveten om min hy och att undvika att få rynkor, därför undrar jag hur länge man bör smörja in sig med solkräm? Jag tycker det känns så klibbigt att ha solkräm under smink när jag går tillbaka till kontoret i augusti.

Hud & Hår

Hur tar jag hand om hud och hår på sommaren?

Jag älskar att bada och att vara i solen på sommaren, däremot blir jag alltid så otroligt torr under denna årstid. Jag får torr hy och torrt hår, vilket inte gör allting lika härligt tyvärr. Hur kan jag återfukta min hud och mitt hår på bästa sätt för att slippa bli snustorr överallt så fort jag har tagit ett dopp i havet?

Hud & Hår

Vad kan jag göra när myggmedel inte hjälper?

Med sommaren kommer myggor och enligt mig är myggor djävulens påfund! Jag får stora svullnader och betten kliar så mycket att jag bara inte kan låta bli att klia. Jag vill såklart inte ha ärr men inga av de myggmedel eller salvor som jag testat hittills har hjälpt mot att hålla myggorna borta eller att minska klådan. Vad kan jag göra?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: