Ange ditt sökord

Annons:

Hudförändring

Hej,

Min dotter, som är 1,5 år, har fått på sidan av magen och upp mot ryggen ett sammanhängande vitt parti. Ungefär lika stort som en vuxens hand. Huden har i sommar inte fått någon färg av solen. Jag har fått lite olika svar på vad detta kan vara för något. En läkare sa att det kunde vara en svampinfektion där hudpigmentet har förstörts, en annan läkare sa att det kunde vara ett födelsemärke och en tredje att det kunde vara Vitiligo. I och med att man får så många olika bud vad det kan vara så vet jag inte heller hur jag skall agera på detta. Kan ni hjälpa mig?

Nu skriver du inte något om din dotter haft detta från födelsen! Det finns medfödd vitiligo som då ses som en vit fläck i hudens plan där pigmentet helt saknas, men i övrigt är huden helt normal. Vid olika typer av födelsemärken finns ofta för mycket eller för litet av någon struktur i huden som då ger en ojämnhet i huden, men egentligen kan ju en medfödd vitiligo kallas för ett födesemärke. Svampinfektion är den minst troliga diagnosen i denna ålder.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Uppdaterad: 15 september, 2003 Publicerad: 15 september, 2003

Liknande frågor

Hud & Hår

Hur länge ska jag använda solkräm?

Jag är vanligtvis duktig på att smörja in mig med solkräm under sommarmånaderna juni och juli. Så fort jag kommer tillbaka från utomlandssemestern i slutet av sommaren brukar jag dock strunta i att smörja in mig, då det inte känns som att solen tar något. På senaste tiden har jag dock blivit väldigt medveten om min hy och att undvika att få rynkor, därför undrar jag hur länge man bör smörja in sig med solkräm? Jag tycker det känns så klibbigt att ha solkräm under smink när jag går tillbaka till kontoret i augusti.

Hud & Hår

Hur tar jag hand om hud och hår på sommaren?

Jag älskar att bada och att vara i solen på sommaren, däremot blir jag alltid så otroligt torr under denna årstid. Jag får torr hy och torrt hår, vilket inte gör allting lika härligt tyvärr. Hur kan jag återfukta min hud och mitt hår på bästa sätt för att slippa bli snustorr överallt så fort jag har tagit ett dopp i havet?

Hud & Hår

Vad kan jag göra när myggmedel inte hjälper?

Med sommaren kommer myggor och enligt mig är myggor djävulens påfund! Jag får stora svullnader och betten kliar så mycket att jag bara inte kan låta bli att klia. Jag vill såklart inte ha ärr men inga av de myggmedel eller salvor som jag testat hittills har hjälpt mot att hålla myggorna borta eller att minska klådan. Vad kan jag göra?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Glöm inte att bekräfta din prenumeration i din inkorg. Den kan ha hamnat i din skräppost.

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Genom åren har experterna besvarat över 8 000 frågor, så chansen är stor att du hittar redan besvarade frågor inom det du undrar över.

Välkommen till Doktorn!

Annons: