Ange ditt sökord

Annons:

Hudförändring på knogarna

Jag har kliande utslag på knogarna dels vid handen och dels första leden på fingrarna, ej tummarna. Skinnet, som är rosa och blankt och mycket torrt, liksom skivar sig och spricker. Har lite på några tår också samt armbågarna. Har haft på ena knäet och lite på vadbenen. Smörjer med kortisonsalva, ACOs handsalva och Helosansalva. Har försökt undvika vatten så långt som möjligt. Använder bomullsvantar och skyddshandskar. Detta har hållit på i över ett och ett halvt år. Fick doppa händerna i kaliumpermanganat en gång då jag besökte distriktsläkaren eftersom fingertopparna då hade spruckit och blödde samt var infekterade.
Jag är nickelallergiker och undviker det jag vet innehåller nickel. Har även varit hos hudspecalist.

Hej!
Det låter som handeksem, och du behöver hjälp med rådgivning och behandling (oftast kortisonsalvor + hudskydd i form av mjukgörande krämer, handskar mm). Kanske görs också en epicutantest ("lapptest") med olika ämnen för att utreda ev. kontaktallergi. Nickel behöver man ej testa, det vet du ju redan!
FN

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Uppdaterad: 25 augusti, 2003 Publicerad: 25 augusti, 2003

Liknande frågor

Hud & Hår

Hur länge ska jag använda solkräm?

Jag är vanligtvis duktig på att smörja in mig med solkräm under sommarmånaderna juni och juli. Så fort jag kommer tillbaka från utomlandssemestern i slutet av sommaren brukar jag dock strunta i att smörja in mig, då det inte känns som att solen tar något. På senaste tiden har jag dock blivit väldigt medveten om min hy och att undvika att få rynkor, därför undrar jag hur länge man bör smörja in sig med solkräm? Jag tycker det känns så klibbigt att ha solkräm under smink när jag går tillbaka till kontoret i augusti.

Hud & Hår

Hur tar jag hand om hud och hår på sommaren?

Jag älskar att bada och att vara i solen på sommaren, däremot blir jag alltid så otroligt torr under denna årstid. Jag får torr hy och torrt hår, vilket inte gör allting lika härligt tyvärr. Hur kan jag återfukta min hud och mitt hår på bästa sätt för att slippa bli snustorr överallt så fort jag har tagit ett dopp i havet?

Hud & Hår

Vad kan jag göra när myggmedel inte hjälper?

Med sommaren kommer myggor och enligt mig är myggor djävulens påfund! Jag får stora svullnader och betten kliar så mycket att jag bara inte kan låta bli att klia. Jag vill såklart inte ha ärr men inga av de myggmedel eller salvor som jag testat hittills har hjälpt mot att hålla myggorna borta eller att minska klådan. Vad kan jag göra?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Glöm inte att bekräfta din prenumeration i din inkorg. Den kan ha hamnat i din skräppost.

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Genom åren har experterna besvarat över 8 000 frågor, så chansen är stor att du hittar redan besvarade frågor inom det du undrar över.

Välkommen till Doktorn!

Annons: