Ange ditt sökord

Annons:

Hudbesvär under ögonen; eksem?

Hej!
Den senaste månadern har jag fått hudbesvär under ögonen, närmast näsan. Huden blir mycket torr, spricker och kliar och sen flagar. Nu har jag smörjt med en fet kräm för att lindra men det vill inte ge sig utan kommer tillbaka. Dessutom är det som en svullnad brevid så jag känner mig inte speciellt vacker. Jag är 33 år, ammar och har aldrig tidigare haft något liknande. Det konstiga är att min syster har haft precis samma nu också, (hon bor 70 mil bort). Ska jag söka läkare eller finns det något jag kan göra på egen hand?

Hej! Huden är inte på topp under amningen, det finns flera förklaringar förstås men den minskade mängden östrogen i kroppen spelar säkert roll, liksom ofta sömnbrist.
Det du beskriver låter som ögonlockseksem. Det finns många vanliga orsaker till det tex kontaktallergi mot smink, atopiskt eksem, seborroiskt eksem etc.
Eftersom det sitter så nära ögat bör du låta en läkare ta ställning till behandling, även om du sannolikt får något kortisonpreparat i första hand.

FN

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 23 november, 2005

Liknande frågor

Hud & Hår

Kan jag göra något mot fett hår?

Jag är 26 år och har under de senaste månaderna fått väldigt fett hår, även fast jag tvättar det regelbundet och försöker ha bra schampo osv. Nu när vi rör oss mot kallare dagar och man har mössa ofta vill jag verkligen få bukt på detta. Finns det något kosttillskott eller vitaminer jag kan ta för att mitt hår ska bli mindre fett?

Hud & Hår

Frågor om rosacea

Hej. Har lite funderingar över min rosacea. Tar Prednisolon 7,5 mg dagligen för min RA ca 2 år. Har det någon påverkan på min rosacea? Tycker den har blivit sämre de sista månaderna, med mera klåda och sveda. Har också fått sveda på läpparna. Kan man få det av rosacea?

Djurens hälsa

Loppor av hunden?

Hej! Jag har en fråga om kliande utslag. Allt började med att min hund fick loppor och bett på kroppen. Betten blev till rödlila ärr på huden.

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Vad vill du göra?

Välkommen till Doktorn!