Ange ditt sökord

Annons:

Hudömsning

Hej!
Vår dotter tappar skinn på fingertopparna, från yttersta leden fram till nagelns början. Det började för några dagar sedan och skinnet lossnade från alla tio fingrarna under en period på ett par dagar. En tå är också drabbad. Nu har skinnet lossnat i en omgång till på två fingrar, men endast på en yta som motsvarar några kvadratmillimeter. Under är skinnet rosa och ser nytt och helt ok ut. BVC- skötersorna är ställda och vi föräldrar är oroliga. Dottern själv är glad och pigg som vanligt. Hon är i övrigt frisk och har inga andra hudproblem. (Kan tillägga att hon inte varit i kontakt med frätande ämnen el. dyl.)

Hej!
En vanlig orsak till fjällning på fingrar som du beskriver är att flickan genomgått en virusinfektion några veckor tidigare. Det är i så fall övergående och ni kan under tiden det pågår smörja med mjukgörande kräm så att det inte blir frestande att "pilla" och dra i hudflagorna vilket annars lätt kan hända.
FN

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 30 september, 2004

Liknande frågor

Hud & Hår

Kan jag göra något mot fett hår?

Jag är 26 år och har under de senaste månaderna fått väldigt fett hår, även fast jag tvättar det regelbundet och försöker ha bra schampo osv. Nu när vi rör oss mot kallare dagar och man har mössa ofta vill jag verkligen få bukt på detta. Finns det något kosttillskott eller vitaminer jag kan ta för att mitt hår ska bli mindre fett?

Hud & Hår

Frågor om rosacea

Hej. Har lite funderingar över min rosacea. Tar Prednisolon 7,5 mg dagligen för min RA ca 2 år. Har det någon påverkan på min rosacea? Tycker den har blivit sämre de sista månaderna, med mera klåda och sveda. Har också fått sveda på läpparna. Kan man få det av rosacea?

Djurens hälsa

Loppor av hunden?

Hej! Jag har en fråga om kliande utslag. Allt började med att min hund fick loppor och bett på kroppen. Betten blev till rödlila ärr på huden.

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Vad vill du göra?

Välkommen till Doktorn!