Ange ditt sökord

Annons:

Hjälp! Varför så dålig hy i ansiktet?

Hej!

Jag vet inte vad jag ska göra med mitt ansikte, undrar om ni har något tips?
Jag är en kille på 21 år.

Jag är lite rödflammig och får “röda fläckar” (början till finnar) men jag har inte så mycket finnar det är mest små vita, ibland någon enstaka stor. Jag har inte “jämn” färg i ansiktet.

Alla i släkten har mkt fin hy, speciellt pappa. Han har aldrig haft finnar. På sommaren när jag är i solen får jag mycket bättre hy i ansiktet. På kroppen får jag aldrig finnar. Om man tittar på t ex halsen så har jag 100 ggr bättre hy. Varför så dålig hy i ansiktet? Jag duschar varje morgon och tvättar ansiktet efter. Har testat många olika produkter: Clearasil, Lactacyd, ansiktscrub, l’oreal senaste, NIVEAs senaste m.m.m.m. men jag tycker i stort sett det blir samma resultat. Tvål kan jag iaf inte använda då torkar jag ut och jag ser ännu värre ut. Tvättar jag mig för ofta? Ska man tvätta ansiktet i duschen?

Om jag rengör och sedan använder en ansiktscreme efteråt t ex NIVEA MOISTORISING SKIN FOR MEN så får jag bara mer finnar dagen efter. Har ganska grå, trist och blek hy på vinter / höst halvåret. Jag brukar tvätta ansiktet, raka mig och låta det vara. Känns lite torrt i ansiktet och jag torkar gärna ut i ansiktet. Fattar inte varför jag får finnar. Jag äter mycket hälsosam mat, inget godis – ingen choklad, dricker mycket vatten och äter grönsaker. Vi har mycket högt pH-värde i vårt vatten, 8.0. Kan det påverka? Jag använder Lactacyd men det hjälper ej.

Mitt självförtroende är inget vidare, bara på sommaren.

Vore jättetacksam om ni kunde hjälpa mig på något vis.
Jag har bilder på min hy i ansiktet om det kan hjälpa.

Tack!
Med vänlig hälsning
Ior

Det är vanligt att man har omväxlande torr och fet hy i ansiktet och tendens till finnar. En gång dagligen kan man tvätta med tvål och vatten, helst ej oftare. Bra receptfria aknemedel är bensylperoxid 5% och 10 % samt en mjukgörande icke alltför fet kräm såsom Propyless lotion.

Vi läkare på nätet åtar oss inte att gå in och bedöma enskilda bilder. I samma ögonblick vi gör detta är det ur juridisk synpunkt en enskild konsultation. Vi har då enligt sjukvårslagen skyldighet att föra journal och följa upp ordination. Meningen med frågor på vår hemsida är att de skall äga allmängiltighet och vara intressant för många personer.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Liknande frågor

Hud & Hår

Hur länge ska jag använda solkräm?

Jag är vanligtvis duktig på att smörja in mig med solkräm under sommarmånaderna juni och juli. Så fort jag kommer tillbaka från utomlandssemestern i slutet av sommaren brukar jag dock strunta i att smörja in mig, då det inte känns som att solen tar något. På senaste tiden har jag dock blivit väldigt medveten om min hy och att undvika att få rynkor, därför undrar jag hur länge man bör smörja in sig med solkräm? Jag tycker det känns så klibbigt att ha solkräm under smink när jag går tillbaka till kontoret i augusti.

Hud & Hår

Hur tar jag hand om hud och hår på sommaren?

Jag älskar att bada och att vara i solen på sommaren, däremot blir jag alltid så otroligt torr under denna årstid. Jag får torr hy och torrt hår, vilket inte gör allting lika härligt tyvärr. Hur kan jag återfukta min hud och mitt hår på bästa sätt för att slippa bli snustorr överallt så fort jag har tagit ett dopp i havet?

Hud & Hår

Vad kan jag göra när myggmedel inte hjälper?

Med sommaren kommer myggor och enligt mig är myggor djävulens påfund! Jag får stora svullnader och betten kliar så mycket att jag bara inte kan låta bli att klia. Jag vill såklart inte ha ärr men inga av de myggmedel eller salvor som jag testat hittills har hjälpt mot att hålla myggorna borta eller att minska klådan. Vad kan jag göra?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: