Ange ditt sökord

Annons:

Hjälp mig! Snälla…

Hej!

Jag är en tjej på 21 år som haft problem med finnar sen 18års-åldern ungefär. Nu har jag fått aberela kräm utskrivet och använt det i snart 6 veckor men jag tycks inte se nån förbättring. Det enda som har blivit bra är att pormaskarna har försvunnit. Finnar har jag haft under hela behandlingstiden, nästan mer nu tror jag, men det är väl en biverkning som man kan få till att det sen ska bli bra.

Men så fick jag en böld mitt i pannan, stor som en tioöring och 0,5 cm hög och allt bröt ihop igen. Som alltid när jag får en, två bölder i ansiktet. Jag klarar inte det. Jag har sjukskrivit mig och ängnat mig åt min böld i tre dagar nu och halva dagarna framför spegeln för att ta bort den. Jag låser in min själv, vågar knappt gå och kolla posten. Och min kille träffar jag verkligen inte. Suck.

Hjälper inte aberela mot inflamerade bölder eller? För i så fall skulle den väl inte kommit. Jag orkar inte med det här hur ska jag göra när jag flyttar ihop med min kille snart. Jag kan ju inte sitta framför spegeln med min böld hela dagarna.

Jag måste få hjälp att inte få dessa bölder igen, visserligen får jag bara 1-2 stycken med några veckors mellanrum men jag orkar inte längre. Jag har haft dom i flera år nu. Och jag kan aldrig bestämma i förväg om jag ska ut med kompisarna ifall att jag får en böld. Flera gånger har jag hittat på bortförklaringar i sista minut.

Jag tycker inte att det är lika jobbigt med vanliga finnar för dom kan man ju dölja med smink men inte en stor "ärta" i pannan. Snälla hjälper aberela mot inflamerade bölder eller ska jag byta till nåt annat? 6 veckors behandling har gått nu och jag kan inte sjuka mer igen när nästa böld kommer – jag försöker faktiskt gå till jobbet men det är jättejobbigt för jag träffar mycket folk. Vad ska jag göra? Det här tar verkligen över min vardag. Hjälp mig! Sen undrar jag om Mini-piller kan orsaka finnar och fet hy?

Hej! Du bör söka hudspecialist för att diskutera effektivare behandling, vid böldacne kan det vara aktuellt med Roacutan. Fet hy och acne kan man ju få utan p-piller, men en del kvinnor försämras av det .

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 26 mars, 2003

Liknande frågor

Hud & Hår

Hur länge ska jag använda solkräm?

Jag är vanligtvis duktig på att smörja in mig med solkräm under sommarmånaderna juni och juli. Så fort jag kommer tillbaka från utomlandssemestern i slutet av sommaren brukar jag dock strunta i att smörja in mig, då det inte känns som att solen tar något. På senaste tiden har jag dock blivit väldigt medveten om min hy och att undvika att få rynkor, därför undrar jag hur länge man bör smörja in sig med solkräm? Jag tycker det känns så klibbigt att ha solkräm under smink när jag går tillbaka till kontoret i augusti.

Hud & Hår

Hur tar jag hand om hud och hår på sommaren?

Jag älskar att bada och att vara i solen på sommaren, däremot blir jag alltid så otroligt torr under denna årstid. Jag får torr hy och torrt hår, vilket inte gör allting lika härligt tyvärr. Hur kan jag återfukta min hud och mitt hår på bästa sätt för att slippa bli snustorr överallt så fort jag har tagit ett dopp i havet?

Hud & Hår

Vad kan jag göra när myggmedel inte hjälper?

Med sommaren kommer myggor och enligt mig är myggor djävulens påfund! Jag får stora svullnader och betten kliar så mycket att jag bara inte kan låta bli att klia. Jag vill såklart inte ha ärr men inga av de myggmedel eller salvor som jag testat hittills har hjälpt mot att hålla myggorna borta eller att minska klådan. Vad kan jag göra?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: