Ange ditt sökord

Annons:

Hej, vad är det här för eksem?

Jag är 11 år och har nåt eksem, jag vet inte ens om det är ett eksem men det kliar. Det sitter precis under armvecket och det är 4 små prickar som är typ ljusröda.
Vad ska jag göra?

Hej!
Diagnos går inte att ställa med en skriftlig beskrivning. 4 små röda prickar vid denna årstid är i första hand troligen något insektsbett, då går det över av sig själv. Du kan pröva receptfritt hydrokortison under en vecka, om det inte går över får du söka husläkaren.
FN

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 4 augusti, 2005

Liknande frågor

Hud & Hår

Hur undviker jag fästingbett?

Förra året köpte vi sommarhus och vi upplever att vi har en hel del fästingar i området. Vi är TBE-vaccinerade men det löser ju inte betten. Min fråga är därför – hur undviker vi bäst att få bett?

Hud & Hår

Hur hög SPF behöver jag ha?

Hur hög SPF bör man använda för att garantera att man är skyddad hela sommaren?

Hud & Hår

Är det skadligt med fotmask?

Jag skulle vilja använda en exfolierande fotmask för mina torra fötter så de är lena och fina lagom till sommaren. Jag har dock läst recensioner som menar att det skadar fötterna i längden, är detta sant? Vad skulle jag i så fall kunna använda istället?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: