Ange ditt sökord

Annons:

Hej, har en fråga angående rödflamminga kinder

Är 19 år och har sedan 7-8 år tillbaka haft rödflammiga kinder. Det går bara inte bort! Varken att sola eller tvätta verkar hjälpa. Börjar se det här som ett stort och framförallt mycket Tråkigt problem eftersom det påverkar självförtroendet en aning fastän jag levt med det så länge. Ser nästan ut som om jag rodnar.. Skulle vilja ha ett svar på vad jag skall ta mig till, så jag bestämde mig för att söka svar på internet men utan vidare framgång.. (klockan är mycket nu dessutom).. Så jag frågar Dig vad det är, vad det beror på & FRAMFÖRALLT VAD JAG SKALL GÖRA ÅT DET HELA! Finns det SPECIELLA krämer eller liknande för just detta problem? Orkar inte gå runt med detta "problem" längre.

Läste precis på tidigare Frågor & Svar om "Rosacea", vad är detta för något? Är det farligt & behöver jag hjälp?

Hoppas på ett utförligt och bra svar! Tack på förhand

Svar till signaturen Jocke
Rödflammiga kinder hos barn och tonåringar är inte så ovanligt. Det har inte med hudsjukdomen Rosacea att göra.
Orsaken är en känslighet i hudens blodkärl,ibland kan det vara förenat med en variant av keratosis pilaris (Se dermatologens patientinformation nr 28). Ofta finns andra i släkten som har samma besvär.
Laserbehandling med speciell laser för blodkärl kan ibland hjälpa. Föreslår kontakt med en privat plastikkirurg med denna utrustning.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Uppdaterad: 9 juli, 2002 Publicerad: 9 juli, 2002

Liknande frågor

Hud & Hår

Hur länge ska jag använda solkräm?

Jag är vanligtvis duktig på att smörja in mig med solkräm under sommarmånaderna juni och juli. Så fort jag kommer tillbaka från utomlandssemestern i slutet av sommaren brukar jag dock strunta i att smörja in mig, då det inte känns som att solen tar något. På senaste tiden har jag dock blivit väldigt medveten om min hy och att undvika att få rynkor, därför undrar jag hur länge man bör smörja in sig med solkräm? Jag tycker det känns så klibbigt att ha solkräm under smink när jag går tillbaka till kontoret i augusti.

Hud & Hår

Hur tar jag hand om hud och hår på sommaren?

Jag älskar att bada och att vara i solen på sommaren, däremot blir jag alltid så otroligt torr under denna årstid. Jag får torr hy och torrt hår, vilket inte gör allting lika härligt tyvärr. Hur kan jag återfukta min hud och mitt hår på bästa sätt för att slippa bli snustorr överallt så fort jag har tagit ett dopp i havet?

Hud & Hår

Vad kan jag göra när myggmedel inte hjälper?

Med sommaren kommer myggor och enligt mig är myggor djävulens påfund! Jag får stora svullnader och betten kliar så mycket att jag bara inte kan låta bli att klia. Jag vill såklart inte ha ärr men inga av de myggmedel eller salvor som jag testat hittills har hjälpt mot att hålla myggorna borta eller att minska klådan. Vad kan jag göra?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Glöm inte att bekräfta din prenumeration i din inkorg. Den kan ha hamnat i din skräppost.

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Genom åren har experterna besvarat över 8 000 frågor, så chansen är stor att du hittar redan besvarade frågor inom det du undrar över.

Välkommen till Doktorn!

Annons: