Ange ditt sökord

Annons:

Har utslag/finnar något med förkylning att göra?

Hej! Jag började för ett tag sen använda Stioxyl 10% istället för 5% för att se om den var effektivare, vilket den givetvis var/är. Har dock på senare tiden fått problem med finnar på kinderna, främst runt munnen/hakan. Har aldrig förut haft finnar på kinderna, utan de har kommit nu på höstkanten i år. Problemet med dessa är att Stioxyl inte biter på dem lika bra som i övrigt. De försvinner aningen men kvar blir alltid röda märken som inte försvinner. Och det uppstår jämt nya finnar på samma ställen, runt munnen. Tänkte fråga om detta kan ha något med förkylning att göra? Har hört att man kan få utslag/finnar runt munnen och så om man bär på nåt förkylningsvirus. Fast det kanske är felaktigt? Finns det någon förklaring till dessa finnar överhuvudtaget? Kan det bero på mensen etc?

Finns det något medel som skulle kunna tänkas vara bättre att använda än andra, beroende på var finnarna sitter o beroende på vad det är för slags finnar?

Hej!
Om du inte får bukt med acnen trots att du använt de produkter du beskriver, så är det dags att kontakta hudspecialist via remiss från vårdcentralen.
FN

Annons:

Den här frågan handlar om:

Liknande frågor

Hud & Hår

Hur länge ska jag använda solkräm?

Jag är vanligtvis duktig på att smörja in mig med solkräm under sommarmånaderna juni och juli. Så fort jag kommer tillbaka från utomlandssemestern i slutet av sommaren brukar jag dock strunta i att smörja in mig, då det inte känns som att solen tar något. På senaste tiden har jag dock blivit väldigt medveten om min hy och att undvika att få rynkor, därför undrar jag hur länge man bör smörja in sig med solkräm? Jag tycker det känns så klibbigt att ha solkräm under smink när jag går tillbaka till kontoret i augusti.

Hud & Hår

Hur tar jag hand om hud och hår på sommaren?

Jag älskar att bada och att vara i solen på sommaren, däremot blir jag alltid så otroligt torr under denna årstid. Jag får torr hy och torrt hår, vilket inte gör allting lika härligt tyvärr. Hur kan jag återfukta min hud och mitt hår på bästa sätt för att slippa bli snustorr överallt så fort jag har tagit ett dopp i havet?

Hud & Hår

Vad kan jag göra när myggmedel inte hjälper?

Med sommaren kommer myggor och enligt mig är myggor djävulens påfund! Jag får stora svullnader och betten kliar så mycket att jag bara inte kan låta bli att klia. Jag vill såklart inte ha ärr men inga av de myggmedel eller salvor som jag testat hittills har hjälpt mot att hålla myggorna borta eller att minska klådan. Vad kan jag göra?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: