Ange ditt sökord

Annons:

Har jag seborré? Kan man bli av med det?

Hej, jag har VÄLDIGT torr hud på huvudet, ögonbrynen, överallt där det finns någon slags skäggväxt. Men även i pannan har jag en väldigt jobbig fläck på höger sida. Jag har haft problem ganska länge och varit hos en massa läkare men jag har inte fått något riktigt svar på vad jag har. Det enda jag fått veta är att min hud inte producerar lika mycket fett som hos normalt folk. När jag vaknar på morgonen känns jag som ett russin i hela anstiktet.

Hej!
Det besked du fått om minskad fettproduktion, är inte överensstämmande med informationen vi brukar ge vid seborré (som är en kombination av ökad talgproduktion och lokala jästsvampar). Å andra sidan stämmer de lokalisationer du nämner, väldigt bra med seborré. För att bli mindre "russin" kan du pröva någon mjukgörare tex Propyless, som är gynnsam vid seborroisk hud eftersom den innehåller propylenglykol (minskar mängden av jästsvamp på huden.)
FN

Annons:

Den här frågan handlar om:

Liknande frågor

Hud & Hår

Hur länge ska jag använda solkräm?

Jag är vanligtvis duktig på att smörja in mig med solkräm under sommarmånaderna juni och juli. Så fort jag kommer tillbaka från utomlandssemestern i slutet av sommaren brukar jag dock strunta i att smörja in mig, då det inte känns som att solen tar något. På senaste tiden har jag dock blivit väldigt medveten om min hy och att undvika att få rynkor, därför undrar jag hur länge man bör smörja in sig med solkräm? Jag tycker det känns så klibbigt att ha solkräm under smink när jag går tillbaka till kontoret i augusti.

Hud & Hår

Hur tar jag hand om hud och hår på sommaren?

Jag älskar att bada och att vara i solen på sommaren, däremot blir jag alltid så otroligt torr under denna årstid. Jag får torr hy och torrt hår, vilket inte gör allting lika härligt tyvärr. Hur kan jag återfukta min hud och mitt hår på bästa sätt för att slippa bli snustorr överallt så fort jag har tagit ett dopp i havet?

Hud & Hår

Vad kan jag göra när myggmedel inte hjälper?

Med sommaren kommer myggor och enligt mig är myggor djävulens påfund! Jag får stora svullnader och betten kliar så mycket att jag bara inte kan låta bli att klia. Jag vill såklart inte ha ärr men inga av de myggmedel eller salvor som jag testat hittills har hjälpt mot att hålla myggorna borta eller att minska klådan. Vad kan jag göra?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: