Ange ditt sökord

Annons:

Har jag MS?

Såg ett program om en tjej som hade MS. Jag har väldigt länge varit extremt trött, irriterad, klarar ej stress, deprimerad/nedstämd, klarar ej av alla hålla urinen, har ofta migrän, kraftig smärta och kramp i händer och fingrar om jag håller i en kasse, som inte alls behöver vara tung och jag svettas kopiöst. Kan bara gå 500 m och vara dyblöt. Så att det droppar om håret av svett. Har till och med ett förhöjt Hb som de säger beror på att jag är uttorkad. Kan detta vara symtom på MS? Vanna (42år)

Har du de besvär som beskrivs och funderingar över att detta skulle kunna vara MS, måste du söka läkare! Det finns ju andra åkommor än MS varför man bör göra en fysisk undersökning av bland annat ditt nervsystem, där man kontrollerar reflexer, undersöker din förmåga att känna olika beröringar osv. Vidare tar man en del blodprover för att utesluta eventuell blodbrist inklusive B12 brist, se på ämnesomsättningen med mera. Har man misstanke om MS går man vidare med undersökning av vätskan kring ryggmärgen, samt att man ber även ögonläkare att se på ögonnerven i ögonbotten. Alltid bättre att få vetskap än att man lever i ovisshet!

Annons:

Den här frågan handlar om:

Redaktionen
Uppdaterad: 18 april, 2011 Publicerad: 18 april, 2011

Liknande frågor

Mage & Tarm

Får ont i magen av stress. Vad kan jag göra?

Jag har senaste tiden haft väldigt ont i min mage. Jag har precis börjar plugga och har känt mig mer stressad än vanligt. Jag äter som vanligt men får under de stressiga perioderna väldigt mycket magknip. Ibland så mycket att jag har svårt att koncentrera mig. Vad kan jag göra?

Sömn & Stress

Svårt att sova. Vad ska jag göra?

Jag har under en period haft väldigt svårt att sova. Jag vill helst inte börja med receptbelagda sömntabletter då jag är rädd för att bli beroende. Finns det något annat receptfritt alternativ som jag skulle kunna testa?

Sömn & Stress

Symtom på sömnapné

Hej! Min man har andningsuppehåll när han sover. Flera gånger per timme och uppehållet kan vara oroväckande länge vilket gör att jag måste putta på honom för att se så han börjar andas igen. Han snarkar mycket och det låter ansträngande för honom. Han vaknar till ibland av detta men det kommer han inte ihåg. Han är också väldigt trött på morgonen, 44 år. Undrar om detta kanske kan vara sömnapné?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Glöm inte att bekräfta din prenumeration i din inkorg. Den kan ha hamnat i din skräppost.

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Genom åren har experterna besvarat över 8 000 frågor, så chansen är stor att du hittar redan besvarade frågor inom det du undrar över.

Välkommen till Doktorn!

Annons: